Kastels Nintendos nye liv

19-10-2023 16:41

Charlotte Kusk Berwald

I begyndelsen af året pensionerede den danske/amerikanske dressurrytter Charlotte Jorst sin Grand Prix hest Kastel's Nintendo. Nu er Nintendo blevet hædret i USA

Copyright Ridehesten.com
Kastel's Nintendo fotograferet da han sidst var i Europa tilbage i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kastel's Nintendo e. Negro/Monaco har sammen med sin ejer Charlotte Jorst været til start i Grand Prix mere end 120 gange. Tilbage i foråret blev hingsten pensioneret ved en smuk ceremoni i Wellington, Florida. Herefter flyttede Nintendo til Kentucky, for at stå til rådighed for de amerikanske avlere.
– Da jeg læste om Nip Tucks død satte det sig i mig. Hvad nu hvis der skete ham noget? Jeg kunne ikke slippe tanken og fik straks planlagt en tur til Kentucky for at se til ham. Da jeg så ringede derop, spurgte de om jeg kunne komme en dag senere end planlagt. Da jeg ankom stod de klar fra KWPN (Hollandsk Varmblod, red.) og USEF (Det Amerikanske Rideforbund, red.) og Nintendo havde de fine rosetter på. Det var så rørende. Jeg tog en ridetur på ham, og det føltes som at ride en ung hest. Man kan godt mærke at de holder ham i gang, så han ikke bare får lov at gå i forfald. Vi skridtede en tur rundt om ejendommen, ja, det hele var bare så fantastisk. Nintendo blev så exited da han så mig og vi fik en vidunderlig dag sammen, vores bånd er så stærkt som altid, fortæller Charlotte Jorst til Ridehesten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hædret af KWPN
Nintendo kommer af en lang linje af præstationsheste. Hans mor Rodeini R konkurrerede i Holland på Z2-niveau (middelsvær) og er også mor til flere heste på Grand Prix niveau. Nintendo er alt i alt en af de heste, hvor avl og sport er gået op i en højere enhed og de amerikanske avlere er da også begejstrede for muligheden for, at kunne få føl efter Nintendo. Hvis alt går som det skal, vil 32 føl efter Nintendo betræde den nordamerikanske jord næste år.

Se billeder fra dagen her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen