Champagnestaffet, OL-ryttere og meget mere

23-10-2021 19:15

Trine Askjær-Jørgensen

Som opvarmning til aftenens World Cup kür blev der i Jyske Bank Boxen her i eftermiddag afholdt et show, kaldet Agria Afternoon Show. Der var mange højdepunkter bl.a. OL-ryttere både på egen hest og islændere

Copyright Ridehesten.com
Publikum fik fornøjelsen af Michael Søgaard, Nanna Merrald, Carina Krüth og Andreas Helgstrand på ryggen af fire islændere til eftermiddagens Agria afternoon show i Jyske Bank Boxen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som opvarmning til aftenens World Cup kür blev der i Jyske Bank Boxen her i eftermiddag afholdt et show, kaldet Agria Afternoon Show. Her kan du læse om nogle af højdepunkterne.

Tilskuerne i hallen blev først varmet op med Six Bar springning, hvor tyske Johanna Beckmann lykkedes med at komme over springet på hele 2 meter og vandt klassen.

Derefter viste holdet fra BIS Voltige, hvor enormt dygtige de er, da de med lethed sprang rundt i luften og balancerede ovenpå voltigeringshesten. Man kan nærmest ikke andet end at blive betaget af den enorme styrke, timing og koordination, de besidder - og ikke mindst den tillid både hest og piger viser hinanden.

Showet fortsatte med fire fantastiske islændere, der kom drønende ind i Boxen med deres ryttere, som demonstrerede, at man faktisk kan holde et glas champagne, mens man rider i fuld fart på de stabile heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var ikke det sidste, vi så til islænder-racen, fordi efter en hyldest til træner, Bjarne Nielsen, og hans indlevende kommentering af sommerens OL-ridt, var det op til Bjarne at "rette op" på de ting, han havde bemærket af fejl ved de danske OL-rytteres ridt - og så grublede publikum ellers over, hvad det mon indebar.

Copyright Ridehesten.com
Arrangør, Casper Cassøe, hyldede træner, Bjarne Nielsen, for hans indlevende kommentering af dressurens til sommerens OL. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kort efter fik de svaret, idet OL-rytterne, Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth, sammen med deres trænere, Michael Søgaard og Andreas Helgstrand, kom ind på fire islændere. Bjarne Nielsen kommenterede indlevende dressurøvelserne rytterne udførte på islænderne til stor fornøjelse for publikum. Andreas Helgstrand tog den i seriechangementer i fuld galop tværs gennem hallen for bagefter sammen med Carina Krüth at få rakt et glas champagne i hånden. Slutteligt skulle de nemlig se, om de også kunne klare "champagnestafetten", som de fire islænderryttere havde vist forinden. Andreas Helgstrand både skålede til tilskuerne på langsiden og prøvede at drikke af glasset, mens Carina Krüth så nærmest royal ud, idet hun red mod indgangen med sit champagneglas i hånden.

Et af de helt store højdepunkter i showet var, da Tobias Thorning Jørgensen blevet hyldet i hallen for de to guldmedaljer, han vandt til de paralympiske lege i Tokyo i sommer. Tilskuerne i Boxen fik fornøjelsen af at overvære Tobias' smukke kür, som han vandt med i Tokyo. Her demonstrerede han sammen med hans hest, Jolene Hill, på smukkeste vis total harmoni mellem hest og rytter, masser af flow, rytme og ikke mindst superflotte overgange.

Som en del af showet fik tilskuerne også glæde af at se "springryttere på slap line", som kommentatoren kaldte det. Christian Jansen, Frida Lassen, Konstantin Künnemann og Claus Hundebøl fik til opgave af arrangør, Jens Trabjerg, at ride igennem en bane på ryggen af belgieren, Frank, hvorefter de skulle hoppe af hesten og gennemføre resten af banen sammen med deres hunde. Konstantin Künnemann førte stort, indtil halsbåndet røg af hunden, og han måtte bære den i mål. Claus Hundebøl endte med at tage sejren i overlegen stil efter en lynhurtig tur med både hest og hund.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen