Andreas Schou sejrede på hjemmebane

21-10-2023 15:31

Annika Knudsen Lorentsen

Danmarks højest rangerende springrytter på verdensranglisten red sig i dag til en hjemmebanesejr med den velspringende Conterno-Blue PS, som for første gang prøvede kræfter med at ride en særdeles hurtig omspringning

 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Conterno-Blue PS. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Et af højdepunkterne for mange af de springinteresserede der er mødt op ved World Cup Herning, er at se verdens nr. 58 i aktion. I dag leverede han, Andreas Schou, en superpræstation i den 1-stjernede Grand Prix, hvor han tog sejren i sadlen på Conterno-Blue PS e. Veyron/Chacco Blue. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Conterno-Blue PS med det danske flag i baggrunden ved præmieoverrækkelsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

– Det er en hest vi har haft siden han var 5 år, som vi har uddannet stille og roligt på, fortalte Andreas efter sejren, hvor han blandt andet også fortalte, at Conterno-Blue ikke er så vant til at gå indendørs eller hurtige omspringninger, men at han i dag ville prøve det af foran hjemmebanepublikummet. En mission der i dag lykkedes supergodt for ekvipagen. I videoen nedenfor kan I høre hele interviewet med Andreas. 

I interviewet løfter Andreas også sløret for, at Contero-Blue efter Herning tager med danske Zascha Nygaard Lill til Tyskland, hvor hun vil stå for den videre ridning af hesten.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Conterno-Blue PS på æresrunden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Andenpladsen i konkurrencen gik til tyske Josch Löhden med Kandido e. Kannan/Calido, mens det blev tyske Charlotte Westphal der tog tredjepladsen i sadlen på Cara 204 e. Christian 25/ Catoki. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Conterno-Blue PS med ærespræmiegivere, sponsorer og organisørrepræsentanten. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

På fjerdepladsen blev det igen en dansk ekvipage. Her var det Nadia Siesbye Suhr i sadlen på den velspringende hingst Kløvergaards Dirty Dancer e. Favorit Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Lykke Varmning Lauritsen). Nadia fortalte efter dagens flotte resultat, at hun var rigtig glad for dagens tur, og for at lykkes med at ride sig ind i toppen af den 1-stjernede Grand Prix. 

På femtepladsen blev det hollandske Fleur Holleman med Innuendo R&D e. Zirocco Blue/ Landor S. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner