Carthago Z død

22-05-2013 17:17

Britt Carlsen

Den holstenske stempelhingst Cathago Z er død, 26- år gammel efter en fantastisk karriere i både avl og sport

Avlshingsten Carthago Z  e. Capitol I/Calando I, stamm 162 er netop død. Hingsten har haft en fantastisk karriere både i sporten og avlen. I årene fra 1990 til 1995 stod han til bedækning i Haselau, og på det tidspunkt blev han redet af Bo Kristoffersen, som gav hingsten den første, vigtige introduktion til sporten. I januar 1996 blev hingsten udstationeret til stutteri Zangersheide og der redet af Jos Lansink. Det blev Lansink som introducerede hingsten i den store sport med deltagelse i OL i Atlanta (11. plads) og fire år senere i Sydney var parret også at finde på startlisten.

Som avlshingst har Cathago i høj grad sat sit præg på sporten som far til bl.a. Marco Kutchers Cash, Classic Girl (Sören von Rönne) MyLord Cathago (Penélope Leprevost) med mange flere. I Holsten er der 17 kårede sønner efter hingsten f.eks. Colman og Cardino, mens der på verdensplan findes over 70 kårede sønner efter Carthago
I 2001 vente Carthago hjem til holsten, på det tidspunkt var han erklæret ufrugtbar og derefter tilbragte han sit otium hos en avler på øen Föhr.  

I en pressemeddelelse udsendt fra stutteri Zangersheide anklages Holstenerforbundet for at være snæversynet, fordi man i det forbund, modsat Zangersheide, ikke er tilhænger af at anvende kloning. - I sin karriere skabte han et dynasti, der er uden sidestykke. Stutteri Zangersheide har i årevis forsøgt at reservere det genetiske materiale i Carthago Z til avl ved hjælp af cloing. Det begrænsede perspektiv udvist af Holsteiner forbundet har dog forhindret dette og nu er hingsten for evigt tabt for avlen og det er udelukkende Holstenerforbundets ansvar - lyder det i pressemeddelelsen.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner