Budgetproblemer ved de Paralympiske Lege

24-08-2016 14:16

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Budgetproblemer skaber uro omkring de opkommende paralympiske lege i Rio – syv millioner er forsinket og arenaen hvor hestesporten skal afholdes, står til lukning

Copyright Ridehesten.com
Annika Lykke Dalskov og Aros A'Fenris

Hos Equestrian Life kunne man i går læse, at finansielle udfordringer har ført til nedskæringer ved de forestående paralympiske lege i Rio.

Enden er nået for OL i løbet af denne weekend, og det recessionsramte Brasilien har angiveligt tænkt sig at reducere transporten, arbejdsstyrken og tilmed lukke en hel arena ved det kommende PL, der bliver afholdt den 7.-18. september. Stedet der står til lukning, er Deodoro Olympiske Park, som skulle være hjemsted for en række forskellige arrangementer, herunder hestesporten.

Dags dato er der endnu ikke offentliggjort et navn på en erstatning for den lukningstruede arena. Det er meldt ud, at rytterne vil komme til at konkurrere i en endnu uspecificeret arena.

Selvom arrangørerne havde de bedste intentioner om at arbejde videre med fremgangen af det flotte fremmøde, der var under OL i 2012 i London er det kun lykkede at sælge omkring 12% af de tilgængelige billetter. Ydermere forlyder det, at et tilskud på syv millioner, som skulle betales til visse deltagende nationer, er mere end en måned forsinket allerede.

Lederen af Den Internationale Paralympiske Komité, Philip Craven, har udtalt at de aldrig i de paralympiske leges 56-årige historie har måttet stå ansigt til ansigt til denne slags forhold.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen