Flarup træner mod OL 2024: Stopper som landstræner

17-03-2022 18:04

Annika Knudsen Lorentsen

Da Peter Flarup har et ønske om at fokusere helt på sin egen ridning frem mod OL i Paris 2024, har han valgt at stoppe som landstræner

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination ved OL i Tokyo 2021. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2019 har Peter Flarup stået i spidsen for talent- og elitearbejdet som landstræner i military, men med OL i Paris, der nærmere sig med hastige skridt, har Peter valgt at fokusere på sin egen ridning og han stopper derfor som landstræner med øjeblikkelig virkning. Talent- og elitearbejdet vil blive ført videre i et nyt set-up, og her vil holdleder Kerstin Dallmann fortsat indgå.

Fokus på OL i Paris
Ønsket om at være med til at udvikle militarysporten er ikke blevet mindre hos den nu tidligere landstræner Peter Flarup, men OL-planerne fylder mere om mere, fortæller han: 

– Jeg brænder fortsat virkelig meget for mit arbejde med militarysporten, men nu hvor OL i Paris for alvor begynder at nærme sig, og mit hestemateriale er så godt, som det er lige nu, har jeg valgt at prioritere min egen ridning i stedet for landstrænerrollen, fortæller han og tilføjer: 

– Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Kerstin, og det glæder mig på sportens vegne, at hun fortsætter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Snart klar med nyt set-up
Elitesportschef for springning og military Janni Thermann er naturligvis ærgerlig over beslutningen men har samtidig fuld forståelse for Peters prioritering og forsikrer, at arbejdet med at få etableret et nyt set-up er i fuld gang: 

– At Peter stopper betyder bestemt ikke, at der ikke vil blive prioriteret ressourcer til talent- og elitearbejdet i military. Kerstin fortsætter heldigvis som holdleder, og på trænerdelen er det planen at tilknytte interne DRF-ressourcer fra hhv. springning og dressur, og på terrændelen påtænker vi – ligesom andre nationer allerede gør – at benytte os af eksterne ressourcer i vores nabolande.

Det nye set-up vil blive offentliggjort, så snart det er faldet endeligt på plads, og i mellemtiden skal henvendelser fortsat ske til hhv. Janni Thermann eller Kerstin Dallmann.

/Dansk Ride Forbund

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen