Bred top - stjernerne manglede

15-10-2013 09:31

JBK: Så er finalen i Dansk Ride Forbunds championat skudt igang i Odense. Det var de 4-årige springheste som indledte championatskonkurrencerne, og det gjorde de udmærket, men som vi så dem i dag mangler vi lige at se de helt store stjerner - måske glimter de i finalen på torsdag

37 fireårige springheste mødtes her til morgen i den indledende kvalifikation til torsdagens finale i Dansk Ride Forbunds championat for 4-årige springheste præsenteret af Maskinhuset A/S.

Samtlige unge heste løste opgaven godt, ingen virkede bange eller overmatchede, og selvom der var forskel på hestenes uddannelsesniveau, så fik samtlige en fornuftig runde inde i Arena Fyn. Selvom hestene generelt løste opgaven udmærket, så bar de dog også præg af at de måske ikke lige gav sig fuldt ud, men virkede lidt spændte og præget af omgivelserne. 

I klassens top var der flere heste, som gav løfter om en god fremtid på springbanerne. Det viste især Rikke Haastrup Kristensens Copyright e. Monte Bellini/Espri der opnåede 8,5 stilpoints fra klassens dommere: Bo K. Møller, Lorenz Linnet og Kenneth Ernst. Hun blev dog tæt forfulgt af en herlig velgaloperende og flot springende Party Dance-søn Lillevangs Mr. Swing King opdr. Jytte og Poul Erik Simonsen redet af Rikke Andersen til 8,4 points. På tredjepladsen fulgte Clintendro e. ClintonI/Contendro opfr- Trine Villumsen og Brian Brodersen - der opnåede 8,3 points foran Jennifer Fogh Pedersen og Builth Wells e. Calato/Carvallo der ligeledes fik 8,3 points.
Sabine Korfitz Christensen red en lidt ufærdig men særdeles velspringende Godsend du Reverdy/Equest Canute-søn fra Carsten Carstensen ind i præmiepengene ligeledes med 8,3 points.

Hestene skal i aktion igen i morgen og de bedste 20 heste efter de to kvalifikationsklasser mødes i torsdagens finale. Dagens resultat kan ses her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen