Nanna og "Don O" lægger flot ud i Riyadh

17-04-2024 16:43

Trine Askjær-Jørgensen

Med Blue Hors Don Olymbrio har Nanna Skodborg Merrald netop redet sig ind i top-3 af førstedagens Grand Prix ved World Cup-finalen i dressur, mens placeringerne foran hende gik til en englænder og en svensker

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra i dag til og med på lørdag finder FEI World Cup-finalerne i dressur og springning sted i Riyadh, Saudi-Arabien. Som bekendt kommer Ridehesten ikke til at dække hele stævnet indgående. Vi dækker imidlertid dressuren, hvor en dansk rytter er til start.

Nanna Skodborg Merrald og den 16-årige, mørkerøde KWPN-hingst Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro har taget turen til den mellemøstlige by, mens der også er dansk islæt at finde i form af international dressurdommer Hans-Christian Matthiesen og i dansk varmblodshoppen Indeed e. Hofrat/ De Niro (opdr. Eva Ebbe og Teffen Hovedskov), der er til start med sin amerikanske rytter Benjamin Ebeling.

Som én af de første ekvipager i klassen kom Nanna og "Don O" til start. Don Olymbrio så vældig frisk og måske endda lidt vågen ud i begyndelsen, men lod til hurtigt at finde sig til rette på banen. Hingsten stod virkelig flot fortil, hvor han klart var mere oppe og ude med nakke og næse, noget Nanna også har fortalt, at hun har fokus på. Der var mange højdepunkter i programmet blandt andet sad galoppiruetterne lige i skabet, etterchangementerne var gennemsprugne og flotte, omend de blev lidt slingrende, toerchangementerne fungerede også rigtig godt, og det samme gjorde passagen og mange af travøvelserne. I piaffen kneb det lidt med fremadsøgningen, og så skete der desværre en fejl, da Nanna skulle samle hingsten sammen efter fri galop; han changerede før tid. Efter alle ekvipager havde været på banen, stod det klart, at scoren på 72,904% rakte til en tredjeplads.

Der var lige ved at blive rigtig tæt konkurrence om førstepladsen, da de seje damer Charlotte Fry og Isabell Werth skulle ride som nogle af de sidste i klassen. Helt usædvanligt indløb der dog flere, store fejl i den tyske dressurlegende, Isabell Werths, program med DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein, og således måtte Werth tage til takke med fjerdepladsen og 72,236%. Hun så absolut ikke tilfreds ud efter dagens ridt, og mon ikke der nu er lagt i kakkelovnen til et brag af en kür fra hendes side på fredag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dermed blev det altså britiske Charlotte Fry og den 15-årige KWPN-hingst Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro, der som bekendt kommer fra Van Olst Horses hos hollandske Gertjan og danske Anne van Olst, som løb med sejren med i alt 75,388%. Parret har i løbet af sæsonen startet fire kvalifikationer i World Cup-turneringen, hvor de med fire førstepladser og fire andenpladser har været placeret i top alle gange, med sejr i Mechelen og Amsterdam.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Andenpladsen gik med et flot ridt til 73,292% til svenske Patrik Kittel, der med Touchdown e. Quaterback/ Sack ligeledes har redet flere topplaceringer hjem ved denne sæsons World Cup-kvalifikationer, heriblandt i Herning, hvor de vandt både Grand Prix og Grand Prix Kür.

På fredag kl. 16.15 dansk tid starter Grand Prix Küren, og vinderen af World Cup-finalen i dressur 2024 bliver fundet senere på aftenen. Det er muligt at se med live på clipmyhorse.tv, hvis man er Premium-bruger.

Resultatet af dagens Grand Prix-klasse.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Touchdown. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner