Børge Rasmussen fylder 80 år i morgen

29-02-2016 12:30

Den legendariske berider Børge Rasmussen, Kolding, fylder 80 år i morgen

Børge Rasmussens hesteinteresse startede, da han 11 år gammel begyndte at tjene på en gård med frederiksborgere.  Senere valgte han at aftjene sin værnepligt hos gardehusarregimentet, hvilket førte til ansættelse som remonterytter.

Han tog i sommeren 1961 sin beridereksamen på Strömsholm i Sverige og flyttede sammen med sin hustru Gurli til Kolding, hvorfra han kom til at spille en stor rolle i dansk ridesport. Han uddannede mange heste og beridere i løbet af sine 27 år i Kolding Rideklub; bl.a. trænede han Ernst Jessen og hestene Why Not og Acord til store internationale mesterskaber. Husker man 70’erne og 80’erne, vil man også erindre Børges to hannoveranerhingste Fleuret og Weinbrand.

Mange kendte beridere har gennemgået deres uddannelse hos Børge Rasmussen i Kolding som bl.a. andre Hasse Hoffmann, Tine Gundersen, Søren Vallentin, Carsten Pedersen, Finn Kryhlmand, Jørgen Christensen, Rune Willum og Niels Henrik Christensen for blot at nævne nogle få. Børge Rasmussen var i øvrigt en af initiativtagerne til Dansk Ride-Instruktør Forening og dermed berideruddannelsen, som vi kender den i dag. 

I 1988 begyndte Børge at arbejde hos sin tidligere elev Hasse Hoffmann, hvor han uddannede heste og underviste mange ryttere fra ind- og udland. Også her var der mange beriderelever, som fik gavn af Børges store erfaring og ikke mindst hans vilje til at få eleverne til virkelig at forstå ridning og heste.

Børge, der er bosat i Ebeltoft, har i mange år efter sin pension fortsat haft sin daglige gang på Søholt, og kommer fortsat og tager del i hverdagen, når vejret arter sig, og der ikke er for koldt.

- Vi sætter fortsat meget stor pris på og glæder os over, at Børge fortsat kommer hos os på Søholt, og nu har han jo efterhånden haft sin tilknytning her i længere tid end i Kolding, fortæller Hasse.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen