Monty Roberts 80 år og stadig knivskarp

15-11-2015 20:33

Han er verdenskendt for sin måde at kommunikere med heste på. Monty Roberts fra Californien var i sidste uge i Buckingham for at lave en demonstration for den engelske dronning, og i dag gav han en clinic på Djursland ved et mindre VIP-arrangement

Copyright Ridehesten.com
Monty Roberts forstår at engagere og bevæge sit publikum.

"A crazy cowboy from California". Sådan kalder Monty Roberts fra Solvang i Californien sig selv - måske mest ud fra den antagelse, at det er sådan mange mennesker fra den traditionelle hesteverden opfatter ham, indtil de finder ud af, at han ikke er så tosset endda.

Copyright Ridehesten.com
Dagens arrangement fandt sted i Følle Strandgaards fremragende faciliteter.

Monty Roberts er vokset op til et liv med heste. Som barn og ung har han vundet et hav af nationale og internationale konkurrencer i mange forskellige ridediscipliner. Hans egen fars hårdhændede behandling af hestene og af Monty fik ham i en tidlig alder til at søge andre metoder end de traditionelle. Han påstod, at der fandtes en vej uden vold - og det blev hans levevej at lære hestenes sprog og formidle det til resten af verden.

Copyright Ridehesten.com
Følle Strandgaard lagde ikke blot faciliteter til arrangementet, men stillede også en pony til rådighed.

Verden over har Monty Roberts, der bl.a. har givet clinic ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, et hav af tilhængere, og igenem flere år har han kørt et akademi fra sit hjem i Solvang, hvor han oplærer elever i sine metoder. Det kræver sit at blive certificeret Monty Roberts instruktør, men i Danmark har vi to - nemlig Majbritt Carter og Joan Sartori Søe. Det er Joan, der har organiseret dagens Monty Roberts arrangement på Følle Strandgaard på Djursland.

Copyright Ridehesten.com
Et glimt af "Join up" ved dagens Monty Roberts clinic i dag.

Ved arrangementet i dag, der primært havde til formål at promovere Monty Roberts' store clinic på Vilhelmsborg den 9. april 2016, gav Monty en introduktion til sit arbejde igennem gribende fortælling og dokumentarisk film, lige som han gav to demonstrationer med to forskellige heste - en af Følle Strandgaards ponyhingste og Grand Prix-dressurhingsten Tailormade Mr. Pink.

Copyright Ridehesten.com
Her er det Tailormade Mr. Pink, der har valgt Mr. Roberts som sin leder.

Blandt de omkring 85 fremmødte ved dagens arrangement var en bred skare af hestefagfolk lige fra dyrlæger og hingsteholdere til foderkonsulenter, stutteriejere, adfærdsforskere og andre eksperter. Så var der naturligvis pressen, og heriblandt landsdækkende tv. Der blev stillet spørgsmål, og Monty svarede med indsigt og humor.

Copyright Ridehesten.com
Monty Roberts blev interviewet af landsdækkende tv.
Copyright Ridehesten.com
Joan Sartori Søe og Majbritt Carter er Monty Roberts fornemmeste danske ambassadører. De er de to eneste certificerede Monty Roberts instruktører i Danmark.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen