Blue Hors First Choice er død

14-11-2023 11:57

Trine Askjær-Jørgensen

Den 13-årige vallak, Blue Hors First Choice, der tidligere både har været avlshingst og gået med succes i sporten under tre forskellige Blue Hors-ryttere, er gået bort

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors First Choice. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere avlshingst og internationale lilleturshest, Blue Hors First Choice e. Jazz/Negro, gik den 10. november bort i en alder af 13 år som følge af tarmslyng.

Blue Hors købte First Choice som føl på Borculo-følauktionen i Holland i 2010 for 30.000 euro. Hingsten opnåede først avlsgodkendelse i det hollandske avlsforbund KWPN og dernæst i Dansk Varmblod ved hingstekåringen i Herning 2013.

I efteråret 2013 gik han 35-dages testen og opnåede 834 point, og i december 2013 blev han avlsgodkendt i hannoveraneravlsforbundet. First Choice havde flere succesfulde afkom, heriblandt et par kårede hingste.

Sportsligt var den daværende Blue Hors-rytter Allan Grøn den første til at konkurrere med hingsten i 2014. Her vandt ekvipagen først kvalifikationen i Dansk Ride Forbunds championat i dressur for 4-års heste på Middelfart Ridecenter med hele 95,2%. I mellemrunden blev de nr. 7 med 89,2%, og i finalen, som dengang blev afholdt i forbindelse med JBK Horseshow i Odense, endte de på en niendeplads med 83,6%.

Det efterfølgende år gik First Choice som 5-årig igen DRF's championat for unge dressurheste med Allan Grøn i sadlen. Her blev det ligeledes til placeringer i både kvalifikation og mellemrunde, mens det i finalen blev til en tiendeplads.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors First Choice under Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I 2016 overtog Daniel Bachmann Andersen tøjlerne på den talentfulde, unge hingst, som han red til en sejr i kvalifikationsrunden af DRF's championat i dressur for 6-års heste på Billund Sportsrideklub. Ved mellemrunden tog de en sjetteplads, og i finalen blev det til en femteplads.

Bachmann debuterede First Choice i Prix St. Georges i januar 2017, hvorefter en stævnepause på 2,5 år fulgte for hingsten. I november 2019 vente hingsten tilbage til stævnebanerne med spanske Cristian Tudela Ruiz i sadlen og blev startet på nationalt lilletursniveau frem til juni 2021.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors First Choice under Cristian Tudela Ruiz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I juli 2021 blev First Choice solgt, nu som vallak, til Allan Bøgelund Laursen og Camilla Lunderskov, hvor han skulle være Camillas ridehest. First Choice er ikke siden blevet startet til stævner, og det med god grund.

– At blive redet i blandt andre heste var virkelig stressende for First Choice, så vi valgte ikke at starte stævner med ham. Jeg red ham hver dag derhjemme, og han var en fantastisk hest, sagde Camilla Lunderskov til EuroDressage.

Desværre blev First Choice i sidste uge ramt af et slemt kolikanfald og blev sendt til Hørsholm Hestepraksis, hvor han blev opereret for tarmslyng, men ikke stod til at redde.

Camilla Lunderskov skrev blandt andet følgende på sociale medier om sin elskede hest:

– Du stjal vores hjerter med dine små særheder og sensitive, men utrolig kærlige sind. Vi havde håbet, vi skulle give dig mange flere år på “bondegården”, hvor du nød de store græsfolde med din bedste foldkammerat Darco og gav os så mange gode og sjove stunder samt nogle helt fantastiske rideture.

Se hele opslaget her:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen