Blue Hors First Choice forbliver i Danmark

19-07-2021 14:46

Den tidligere avlshingst Blue Hors First Choice, der de seneste år er blevet redet af Christian Tudela Ruiz, er blevet solgt til Laursen og Lunderskov Dressage. Det betyder at First Choice fremover kommer til at dele stald med Atterupgaards Seebach

Copyright Ridehesten.com
Christian Tudela Ruiz og Blue Hors First Choice sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da Blue Hors First Choice e. Jazz/Negro var helt ung, investerede Blue Hors i den hollandske hingst der efterfølgende blev kåret i Dansk Varmblod. Gennem årene er First Choice blev redet af de tidligere Blue Hors-ansatte Alle Grøn og Daniel Bachmann Andersen, mens spanske Christian Tudela Ruiz der ansat hos Blue Hors nu, overtog tøjlerne på den tidligere hingst i 2019.

Nu er tøjlerne igen givet videre og denne gang til Allan Bøgelund Laursen fra Laursen og Lunderskov Dressage v/Allan Bøgelund Laursen og Camilla Lunderskov i Allerød. 

First Choice der ikke længere er hingst, kommer derfor i selskab med den tidligere fløjhingst, Atterupgaards Seebach e. e. Sandro Hit/ Caprimond (opdr. Atterupgaard) der var præmiehingst som 3-års og blev som 4-års fløjhingst ved hingstekåringen i Herning. Tilbage i oktober erhvervede Laursen og Lunderskov Dressage nemlig Seebach som man kan læse mere om HER

I 2014 vandt First Choice med 9,52 point suverænt DRF-championatskvalifikationen i Middelfart og gik efter mellemrunden videre til finale, hvor han blev to'er i den indledende runde med karakteren 9,48. I 2015 kvalificerede han sig igen til finalestævnet i Odense og i 2016 blev han samme sted nummer fem i finalen, for 6-års dressurheste. Siden 2020 har Christian Tudela Ruiz startet First Choice til stævner, hvor det er blevet til 10 ud af 10 placeringer for ekvipagen på MA og Intermediare-niveau.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen