Blandet start på EM for seniorerne (Video)

06-09-2021 18:07

EM i dressur i Hagen: Her til eftermiddag har seniorrytternes heste været igennem vettjek ved EM i Hagen, men det gik ikke helt som ønsket, da Charlotte Heerings hest, Bufranco, ikke gik gennem vettjek. Samtidig har holdleder Anne-Mette Binder trukket startnummer seks til det danske hold og starttiderne er nu klar til morgendagens Grand Prix, som er første halvdel af holdkonkurrencen

Klokken 08.36 i morges fik de danske seniorryttere mulighed for at komme ind og ride på det store stadion i Hagen, hvor der var familiarization for alle landene. Alle fire danske heste og deres ryttere så glade og veloplagte ud og mens nogle brugte tiden på at træne mere intenst, brugte andre blot tiden på en skridttur. 

Her til eftermiddag stod der vettjek på programmet og da rækkefølgen foregår i alfabetisk rækkefølge var de danske ryttere nummer tre. Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen) var den første danske ekvipage til at blive vurderet af dyrlæger og dommere. Den 9-årige vallak var særdeles frisk og Daniel fik sit med at holde styr på ham, hvorefter der medgivet at vallakken var godkendt. Herefter fulgte Cathrine Dufour og den 11-årige oldenburgervallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant samt Nanna Skodborg Merrald med Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard), som strøg direkte igennem og blev godkendt. 

Daniel Bachmann Andersen havde påtaget opgaven som mønstrer for Charlotte Heerings hest, den 15-årige Bufranco e. Negro/Zevenster. Desværre syntes dyrlægerne ikke at vallakken var helt fit og den blev derfor sat i holdingbox og skal nu i Re-Inspection klokken 07.00 i morgen tidlig, som afgør om ekvipagen får lov til at starte blot to timer senere. Såfremt at Bufranco ikke bliver godkendt, rider det danke hold blot med tre ryttere og uden mulighed for at trække det dårligste resultat fra. Hør holdleder Anne-Mette Binder fortælle mere om situationen i videoen nederst i nyheden. 

Her til aften var der lodtrækning for seniorerne og her trak holdleder Anne-Mette start nummer seks for de danske ryttere. 15 nationer er klar til at kæmpe om holdmedaljerne de næste to dage, hvor de første to ryttere skal i ilden i morgen. 

Fakta
Programmet for seniorernes EM

Tirsdag: 1. afdeling af holdkonkurrencen som rides i Grand Prix klokken 08.30
Onsdag: 2. afdeling af holdkonkurrencen som rides i Grand Prix klokken 08.30
Torsdag: Individuel Grand Prix Special klokken 17.00
Lørdag: Individuel Grand Prix Kür klokken 13.00

De 30 bedst placerede fra Grand Prix får adgang til Grand Prix Special, mens de bedste 15 derfra, får adgang til Grand Prix Kür. 

 

Det betyder at de danske starttider er som følger:
Tirsdag klokken 09:15 - Charlotte Heering/ Bufranco:
Tirsdag klokken 13:09 - Nanna Skodborg Merrald/Atterupgaards Orthilia
Onsdag klokken 9:15 - Daniel Bachmann Andersen/Marshall-Bell 
Onsdag klokken 12:48 - Cathrine Dufour/Bohemian

Se alle start - og resultatlister HER samt startlisten til Grand Prix HER.

Fakta
Livestreaming ved EM

Det er muligt at se livestream gratis via en computer, hvis man ikke åbner videoen i fuld skærm, men blot beholder den i almindelig/lille størrelse. Det er dog kun U25-klasserne der kan ses gratis, for at se seniorerne ride skal man være Premium medlem. 

Ridehestens fotograf og skribent er tilstede hele ugen ved EM i Hagen, så følg med her på Ridehesten.com hvor vi løbende opdaterer med nyheder.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner