Bevægende farvel til Weihegold

10-04-2022 21:34

"Danke Weihegold" stod der på siden af dækkenet, da Isabell Werth sent i går aftes lod den 17-årige Don Schufro-datter officielt pensionere, foran en fyldt hal i Leipzig

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI/Liz Gregg

Meningerne om Isabell Werths verdenklassehoppe, Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit, har den senere tid været mange. Det ændrer dog ikke på at ekvipagen gennem de sidste par år har redet adskillige medaljer og titler hjem, som de nu kan se tilbage på sammen.

Sidste år annoncerede Werth at den 17-årige hoppe skulle pensioneres ved CDI-stævnet i Frankfurt, der skulle have fundet sted i december 2021, men som blev aflyst pga. COVID-19. Derfor blev det udskudt til at finde sted efter dette års World Cup-finale i tyske Leipzig.

Efter gårsdagens præmieoverrækkelse, hvor Werth og Weihegold var blevet hyldet for at blive nummer tre, blev der taget officiel afsked med hoppen, som har været med til at vinde holdguld og individuelt sølv ved OL 2016 i Rio samt dobbelt individuelt guld ved EM 2017 i Gøteborg. De vandt World Cup-finalen tre år i træk i 2017, 2018 og 2019 og var flere gange i denne periode nr. 1 på FEI's verdensrangliste. Ved EM i Hagen sidste år var parret en del af det guldvindende tyske hold og vandt individuelt sølv i Grand Prix Special. 

Følelsesladet hyldest til Weihe
Det var tydeligt at Werth efter gårsdagens ridt var meget bevæget, da hun blev klappet ud fra banen af et stående publikum. Da præmieoverrækkelsen var færdig og den officielle hyldest af Weihegold begyndte, sad følelserne igen ude på tøjet af Werth. 

– Når du rider program, er du fokuseret på det og selvfølgelig var den sidste linje i küren også ret følelsesladet, og da publikum gav Weihe det stående bifald, var det meget stort. Men at gå ind med det hold af mennesker, der har hjulpet i de sidste syv eller otte år, det var virkelig følelsesladet, at mærke atmosfæren,” sagde Werth. Hun følte dog, at det var den perfekte afslutning. – Det var, hvad du ønsker for en hest som hende, at give hende den sidste ære - det var bare super, tilføjede hun.

Gennem årene har Weihegold fået flere føl via embryo og hun skal nu fortsætte sin karriere som avlshoppe. 

Isabell Werths groom, Steffi Wiegard havde med hjælp for venner og kollegaer fået lavet en farvel-video til Weihegold. Se den herunder.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen