Banepasning fra morgen til aften

25-02-2013 07:44

Maja Golles

Hingstekåringen er for alvor nær. På torsdag begynder banerne til det store arrangement, Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning, at få lagt måtter og toplag. Læs her mere om, hvordan forberedelsen af banerne kommer til at foregå

Copyright Ridehesten.com
Det bliver Nosto, (på billedet i Bernstorffsparken), der fra tidlig morgen til sen aften kommer til at passe og pleje banerne til hingstekåringen i Herning. Forberedelserne starter på torsdag.

Nosto, som er en entreprenørvirksomhed, der udover at lægge og passe ridebaner, leverer alt fra hegn og brænde til hestetilbehør. I år er det Nosto, der står for pleje af banerne under Dansk Varmblods Hingstekåring:

– Vi starter allerede torsdag den 28. februar, hvor vi får indlagt gummimåtter og toplag, fortæller Thomas Nowak fra Nosto og forklarer, at han selv er med som rådgiver for entreprenørerne under hele forløbet.

Når alle baner er kørt på plads den 3. marts, overtaget Nosto dem for at vande og tromle, så banerne opnår den optimale affjedring. – Det er her, vores allervigtigste opgave ligger, slår han fast. Nosto stiller med fire mand, som alle er vant til at lave ridebaner til at servicere banerne med vanding og tromling fra morgen til sen aften under selve hingstekåringen.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald