Avlerpræstation i Unghestechampionatet

03-02-2015 14:15

I Unghestechampionatet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning ligger der en helt særlig avlerpræstation, hvor samme avlerpar har opdrættet tre vindere af de regionale egnethedstest 

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og guldmedaljehoppen Fiontina. Hoppen opnåede flere særlige udmærkelser i 2014. Bl.a. blev den bedste følhoppe på Roskilde Dyrskue, hvor dens hingsteføl e. Charmeur blev bedste føl på tværs af alle racer.

Den dressurhest, som er kvalificeret med absolut højeste pointsum, er guldmedaljehoppen Fiontina e. Fassbinder/Blue Hors Romanov, der ved egnethedstesten blev redet af Severo Jurado López til en suveræn score på 965 point. Hoppen og dens helsøster, sølvmedaljehoppen Fiontini, er begge produceret ved embryo transfer og repræsenterer en helt usædvanlig avlerpræstation, idet de har vundet hver sin regionale egnethedstest. Fiontini ligger nr. 3 på landsplan med 915, redet af Joachim C. Thomsen, som også red hoppernes mor Rapitalá.

Disse ekstraordinære hopper er avlet af Hanne Lund og Henrik Hansen, og den usædvanlige avlerpræstation stopper ikke her. Avlerparret har nemlig også opdrættet en regional vinder af egnethedstesten i springning, Detroit e. Diamant de Revel/Corrado I, der blev redet af Louise Søgaard til 887,5 point og ligger på en fjerdeplads på landsplan.

I Unghestechampionatet under Hingstekåringen i Herning gælder det, at dressurhestene testes af fremmedrytteren lørdag og søndag, mens springhestene testes fredag og lørdag. For springhestenes vedkommende vil første bedømmelse under egen rytter være afgørende for, hvilken dag de skal gå med fremmedrytter. Den halvdel af feltet, som opnår bedste resultat under egen rytter, skal testes søndag, og den anden halvdel skal testes lørdag. For dressurhestene er det lodtrækningssystemet i DRF Live, der fastsætter startlisterne for fremmedryttertesten de to dage.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald