Avler og rytter succes

04-11-2014 12:58

Britt Carlsen

Ved Egnethedstesten i region 2 blev det en sand avlersucces, da HH Horses vandt både spring- og dressurdisciplinen - dressurvinderen blev redet af Joachim Thomsen, der også har redet både far, mor og mormor til vinderen

For avlerparret, Hanne Lund og Henrik Hansen, HH Horses har 2013 og 2014 givet adskillige avlersuccer. En af de hopper, som Hanne og Henrik har stor succes med i avlen, er Blue Hors Romanov-datteren Rapitala. De købte dens mor e. Solos Carex og lavede det ene føl på hende, inden hun blev redet op og solgt som ridehest til Schweiz. Rapitala er meget gangstærk og opnåede intet mindre end 925 point ved egnethedstesten, hvor hun i lighed med sin mor, blev redet af Joachim Thomsen. Dens to første kårede afkom er de to embryo transfer-afkom, Fiontina og Fiontini e. Fassbinder, der sidste år blev kåret med hhv. guld- og sølvmedalje. Fassbinder e. Fürst Heinrich/Caprimond er opdættet af Stutteri Atterupgaard og indtil salget til England i 2011 ejet af Henrik Hansen. Hingsten blev kåret i 2009 og ved hingstekåringen i 2010 blev den tildelt opdrættermedalje i bronze. Som 4-årige blev hingsten nr. 2 i såvel kvalifikationen som mellemrunden i DRF's championat for unge heste. I finalen ved JBK-stævnet i Odensen 2010 sluttede hingsten på en 11. plads med Joachim Thomsen i sadlen.

Det var også Joachim Thomsen som sad i sadlen på Fiontini, som imponerede ved Egnethedstesten i Karlslunde med en her-kommer-jeg attitude og en særdeles taktfast og rummelig trav og galop, hele tiden gik hun velafbalanceret og kontrolleret hun opnåede 8 for skridt, 9 for trav, 9 for galop, 9,5 for ridelighed og 9 for kapacitet ialt 915 points, hvilket endnu er årets højeste resultat, her hvor der mangler at blive afviklet en egnethedstest i dressur i Hjallerup på lørdag, og her skal Fiontinis helsøster guldmedaljehoppen Fiontina rides af Severo Lopez.

- Fiontini er en rigtig dejlig hest, og jeg er meget glad for at ride hende, fortæller Joachim Thomsen til Ridehesten, han fortsætter: - Jeg har redet hende i tre uger, og hun ligner sin mor rigtig meget. Hendes mor Rapitala er en helt vanvittig god hest, som jeg vandt Egnethedstesten på, men hun blev desværre skadet og kom ikke til start i Unghestechampionatet. 

Læs meget mere som HH Horses i magasinet Ridehestens decembernummer 2013.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen