Auktionen gav østrigske dressurdrømme

18-10-2019 20:18

Marie Helene Rigård Rohleder

Avl

En flot holdindsats fra Dansk Varmblod og en ivrig østrigsk dressurrytter dominerede DWB World Cup Foal Auction, hvor 21 DV-føl var under hammeren til World Cup i Herning. Her blev solgt kvalitetsføl til fremtidens sport. Se video fra auktionen her: 

Copyright Ridehesten.com
Publikum var mødt talstærkt op til DV's følauktion til World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Musikken spiller, auktionarius Casper Cassøe byder velkommen, og det første tiltalende føl gør sin entre til DWB World Cup Foal Auction til World Cup i Herning. De ivrige købere rækker hånden i vejret fra alle hjørner af Blue Hors Arena i Hal M, hvor en afsluttet handel bliver belønnet med gyldne bobler og et indrammet billede af det nyeste firbenede medlem af familien.

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe var som vanligt en kyndig auktionarius til auktionen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Med en salgsprocent på 81, og et samlet hammerslag på over 1,2 mio. kr. (164.000 euro) er formand for Dansk Varmblods auktionsudvalg, Ulrik Kristensen, meget tilfreds med dagens auktion.

– Vi har samlet en bred kollektion af kvalitetsføl, med særdeles gode morlinjer, takket være vores dygtige avlere. Der var et dejligt flow i aftenens auktion, og vi har opnået en god gennemsnitpris, siger Ulrik Kristensen, og henviser til auktionens gennemsnitspris, som endte på 9.647,02 euro (cirka 72.000 kr.)

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Auktionen forløb problemfrit, og det skyldes især den kæmpe holdindsats, der ligger bag at afvikle et arrangement af sådan en kaliber.

– Der skal lyde en stor tak for indsatsen til de ansatte på DV’s kontor, alle de frivillige og ikke mindst de lynhurtige unge fra Ung i DV, som mønstrede hestene. Det kræver virkelig holdånd og god planlægning for at afvikle en succesfuld auktion, og det synes jeg, at vi leverede i dag, afslutter Ulrik Kristensen.

Se stemningsvideo fra aftenens auktion her: 

Aftenens dyreste føl gik til Østrig
Blandt køberne til de 21 føl til DWB World Cup Foal Auction var der også smil og rosende ord til arrangementet. Aftenens dyreste føl gik til den østrigske dressurrytter Victoria Max-Theurer. For 20.000 euro (cirka 149.000 kr.) erhvervede den tidligere olympiske rytter sig det særdeles velgående hoppeføl Hesselhøj Ebay e. Escolar/Heselhøj Donkey Boy (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck).

Copyright Ridehesten.com
Aftenens dyreste føl Hesselhøj Ebay. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

– Jeg så hende første gang til fremvisningen tidligere i dag, hvor hun viste god energi og var virkelig fin. Så viste jeg bare, at vi skulle have hende med hjem, fortæller Victoria Max-Theurer. Det er første gang, at hun har taget rejsen til auktionen i World Cup i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Ulrik Kristensen, formand for DV's auktionsudvalg, Stefan Lehfellner og Victoria Max-Theurer.

Derudover har hun også medbragt sine egne to heste Rockabilly og Bengalio, som hun skal ride i henholdsvis CDI3*3 Grand Prix og FEI Dressage World Cup på lørdag.

Tilfredse avlere til auktionen
Senere på aftenen købte Victoria Max-Theurer endnu et smukt hoppeføl. 1 flaske champagne blev til to efter et hammerslag på 13.000 euro (cirka 97.00 0 kr) for den røde stjerne Overgaards Vanity e. Blue Hors Veneziano/ Londonderry (opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard).

Copyright Ridehesten.com
Overgaards Vanity. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Opdrætter Ove Møller Nørgaard, som har avlet heste i over 50 år, kom efter auktionen ned og lykønskede Victoria Max-Theurer, og hendes kæreste den østrigske dressurytter Stefan Lehfellner, tillykke med købet.

– Jeg solgte også et føl til Victorias stald sidste år. Det er altid dejligt, når dygtige ryttere er interesseret i vores avl, siger Ove Møller Nørgaard, som også er manden bag guldmedaljehingsten Blue Hors Zackery.

Se alle billederne fra auktionen på Ridehesten.com i næste uge!  

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen