Tyske kort-tests anerkendt af DV

09-02-2022 14:46
Avl

De tyske ridehesteavlsforbund har som et pilotprojekt i 2022 indført en ny kort-test, som er mere end en observationstest og i højere grad minder om en kort materialprøve. Dansk Varmblod anerkender i 2022 de nye, tyske kort-tests

Copyright Ridehesten.com
Hingsten Hallifax Lyng ved afprøvning i Dansk Varmblod. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

De tyske ridehesteavlsforbund under FN (tysk paraplyorganisation) er i færd med at tilrette deres kårings- og afprøvningssystemer til nye retningslinjer for dyrebeskyttelse.

En konsekvens heraf er etableringen af såkaldte kort-tests til afløsning af 14-dages testen, der hidtil har været en forudsætning for avlsgodkendelse. Der er tale om et pilotprojekt og et forsøg, som skal køre i 2022. Det er stadigvæk et grundlæggende FN-princip, at hingste skal være afprøvet under rytter inden indsættelse i avl.

Den nye kort-test er mere end en observationstest og minder i højere grad om en kort materialprøve. Den varer 3 dage og omfatter præsentation af hingsten både under egen rytter og fremmedrytter. Hingstene bliver bedømt af dommere, som er udpeget af henholdsvis FN og det pågældende avlsforbund. Der vil blive givet karakterer og udarbejdet en lineær profil.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Dansk Varmblod vil vi i 2022 igen tilbyde både en 10-dages og 14-dages observationstest. I løbet af året vil Avlsledelsen arbejde videre med udviklingen af et tilrettet dansk afprøvningssystem, således at vi forhåbentlig inden sæson 2023 kan introducere et justeret koncept, der spiller sammen med de udenlandske systemer.

I den proces vil vi forhåbentlig kunne drage nytte af de erfaringer, som de tyske avlsforbund gør sig gennem det igangsatte pilotprojekt. Dansk Varmblod anerkender i 2022 de nye, tyske kort-tests.

Jan Pedersen
Formand for Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen