Årets Bedste Atlet gik til Tyskland

22-11-2018 13:56

Stinna Tange Kaastrup var nomineret til Årets Bedste Atlet, men måtte desværre se sig slået af tyske Simone Blum

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale rideforbund FEI uddeler hvert år priser til Best Athlete, Rising Star, Bedst Groom, Against All Odds og Solidarity. Der er fire nominerede i hver kategori, og afgørelsen falder med 50 % vægt på jury-stemmer og 50 % vægt på en offentlig afstemning.

Oftest nomineres paradressurryttere i Against All Odds-kategorien, men i år var Stinna Tange Kaastrup nomineret på lige fod med andre ryttere, nemlig til Årets Bedste Atlet, altså verdens bedste ridesportsatlet.

Det blev til to guldmedaljer ved VM i paradressur i Tryon, USA i september med hesten Horsebo Smarties, og samtidig leverede makkerparret  karrierens vel nok bedste ridt i kür-disciplininen, hvor ekvipagen satte personlig rekord med 78,947 %. Alligevel måtte Stinna Tange Kaastrup se sig slået, da der i mandags blev uddelt prisen som Årets Bedste Atlet ved en ceremoni i Bahrain.

Titlen som Årets Bedste Atlet gik nemlig til Tysklands Simone Blum, der uden tvivl har haft det bedste år i sin karriere. Efter en helt igennem fantastisk finale endte det med, at tyske Simone Blum kunne stille sig øverst på sejrsskamlen som verdensmester i springning som den første kvinde i 28 år, og det er faktisk kun anden gang en kvindelig atlet snupper den titel i 65 år. Og i mandags kunne hun så tilføje endnu en titel, nemlig titlen som Årets Bedste Atlet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen