Andreas Schou: Jeg kæmper for OL-pladsen (video)

19-06-2021 17:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Andreas Schou har taget A-holdet med til Frankrig, hvor hans bedste heste Quadrosson Ask og Darc de Lux gør et fremragende stykke arbejde. Da Ridehesten fanger ham på telefonen, gør han det klart, at hestene er i topform og målet er OL

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux vandt i 2020 blandt andet sølv ved DM for senior. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andreas Schou har i mange år været blandt Danmarks absolut bedste springryttere, og nu hvor sæson 2021 er i fuld gang, så beviser den erfarne rytter endnu engang, at han hører med i toppen.

 – Jeg kæmper for OL-pladsen, og det har været mit mål gennem hele sæsonen, fortæller en glad Andreas Schou, da Ridehesten fanger ham på telefonen. 

I videoen her er det Andreas og Darc de Lux i 150 cm klassen i går: 

Danmark har nemlig kvalificeret sig til én plads til OL i springning i Tokyo, Japan, til august. Landstræner Bo K. Møller har endnu ikke besluttet sig, hvem der skal have æren. Men i et interview til Ridehesten tidligere, fortalte han, at valget står mellem: 27-årige Zascha Nygaard Andreasen, 23-årige Emil Hallundbæk og 34-årige Andreas Schou. 

Det bliver den 22. juni, at landstræneren udløser spændingen. 

I disse dage er Andreas Schou til stævne i Hubside Jumping Grimaud i Frankrig, hvor han har taget A-holdet af heste med, og indtil videre har de inkasseret den ene flotte nulrunde efter den anden. 

– Alle mine heste er i super form for tiden. Darc de Lux har gået nulrunder hele året, og Quadrosson Ask udvikler sig helt fantastisk for tiden. Jeg er meget stolt og tilfreds med deres præstationer. Det er to rigtig stærke topheste, som er en fornøjelse at ride, fortæller Andreas Schou. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Quadrosson Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Men faren ved at have så dygtige heste er også, at du kommer til at bruge dem for hårdt. Det er Andreas meget bevidst om. 

– Jeg har en individuel træningsplan for hver enkelt hest, så jeg hele tiden har øje for, hvor meget de går. Når du endelig har fået uddannet to topheste til 5*stjernet niveau, så gør jeg også alt, hvad jeg kan for at passe på dem og øge holdbarheden, siger Andreas Schou. 

Jeg er meget stolt og tilfreds med deres præstationer. Det er to rigtig stærke topheste, som er en fornøjelse at ride, siger Andreas Schou

Andreas Schou driver sammen med sin bror Christian Schou virksomheden Absolute Horses, hvor brødrene træner konkurrenceryttere og heste samt driver en salgsstald. Hos Absolute Horses har de et tæt samarbejde med springtræner Bo Kristoffersen, og så har de tilknyttet flere talentfulde unge ryttere som eksempelvis Philippa og Theodor Linde. I månedens Ridehesten magasin kan du læse et stort portræt af Philippa Linde, som netop er flyttet til Belgien for at udleve drømmen om at blive professionel. 

Til stævnet i Hubside i Frankrig har Andreas og Diacardo BS i dag blevet placeret som nummer 5 i 2* 145 cm klasse, og med Independent blev han nummer 7 i CSI5* 150 cm klasse. 

I videoen her er det Andreas og Diacardo BS som blev nummer 5 i ranking klassen: 

Se hele resultatet her. 

I videoen her er det Andreas og Independent i 150 cm klassen. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen