Afprøvede unghingste klar til kåring

06-03-2024 22:00
Avl

Størstedelen af de 3-årige dressur- og springhingste, der fremstilles for kåringskommissionen, har haft deres debut foran publikum i Herning i aften, hvor de har været til rideprøve

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 44. version af Dansk Varmblods Hingstekåring er for hingstenes vedkommende slået i gang i dag i form af den frivillige 1-dags prøve for 3-års dressur- og springhingste onsdag aften, hvor 13 springhingste og 24 dressurhingste blev fremvist under rytter i Hal E med godt besatte tilskuerpladser.

Hingstene udviste både godt mod og humør, og taget i betragtning, at de er meget lidt redet, var det imponerende, at enkelte af dem formåede at gå alene rundt i hallen; ellers blev hingstene vist i små hold på op til fire.

Alle de fremstillede hingste bestod prøven.

Blandt de fremviste hingste var begge Årets hingste ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2021, springhingsten Mosgaards Chucky e. Casall Sem/ Quinar (opdr. Martin Mosgaard) og Chicago Majlund e. Vivino/ Tailormade Temptation (opdr. Majlund Dressage v/ Annika Pagård).

To østjyske stutterier var hver især repræsenteret af to dressuropdræt. L Horses ved Maria Skodborg Rudbeck og Karsten Bundgaard har opdrættet Magic McKee L e. Total McLaren/ Negro og Sarai L e. Secret/ For Romance I, som de fremstiller sammen med deres hollandske medejer, Peter van de Sande. Stutteri Åtoften ved Annette Bugge og Claus Hansen har opdrættet Åtoftens Zorian e. Blue Hors Zack/ San Amour og Åtoftens Jabari e. Jovian/ Revolution.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I kåringsforløbet er det avlsledelsens Vicky Nortvig, Jens Søgaard, Karsten Petersen, Rune Willum og Johnny Sørensen, der bedømmer dressurhingstene, mens springhingstene bedømmes af Johnny Hansen, Signe Wiese, Bo K. Møller og Allan Blomgren.

I morgen starten første del af den egentlige hingstekåring, hvor alle dressur- og springhingste fremvises på fast bund foran kåringskommissionerne. Det sker fra kl. 08.00 i Hal E.

Resultat rideprøve – dressurhingste.

Resultat rideprøve – springhingste.

Stævnets start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen