Thilde Alsing
I sidste uge fandt den sidste eksamen for beridere, rideinstruktører og rideskolemanagers sted på Vilhelmsborg, og her bestod alle 12 elever og kunne dermed afslutte deres uddannelse.
Efter to dages eksamination blev der uddannet tre rideskolemanagers, fem rideinstruktører og fire beridere. Beriderne havde gennemgået uddannelse, da de startede på uddannelsen før DRF og DR-IF foretog en række ændringer for uddannelse i 2022, som forkortede uddannelsen til fire år.
Udover sidste uges afsluttende eksaminer var en række nye aspiranter til uddannelserne som hhv. rideinstruktør og rideskolemanagers også til optagelsesprøve i sidste uge på Vilhelmsborg.
11 aspiranter bestod deres optagelsesprøve, to på rideskolemanageruddannelsen og de resterende ni på uddannelsen som rideinstruktør, der går forud for uddannelsen som berider.
Sådan fungerer optagelsesprøven
Optagelsesprøven i dressur bestod i en rideprøve på 30 minutters varighed, hvor rytterne først red på deres egne heste, hvorefter de byttede heste og fremviste hinandens heste.
Optagelsesprøven i springning bestod tilsvarende i en rideprøve på 30 minutter på egne heste, hvor rytterne sprang en bane på 7-9 forhindringer med en forhindringshøjde på 115-120 cm.
Derudover skulle aspiranterne også til samtale med uddannet berider Charlotte Skall Lynge, hvor de fik mulighed for at fortælle om deres motivation, ønsker og mål for uddannelsen samt en evalueringssamtale med censorerne Rune Willum, Johnny Hansen, Niels Hegstrup og Nikolai Kowalski.
Efter alle prøverne modtog aspiranterne en evaluering på deres prøver, hvorefter de også fik besked om optagelsen på uddannelsen.
Uddannelse som både rideskolemanager og rideinstruktør er begge toårige uddannelser Hvis rideinstruktørerne vælger at forsætte uddannelsen som berider, vil denne uddannelse tage yderligere to år.
Kilde: Dansk Ride Forbund