5 tips til hest i vinterkulden

14-02-2021 09:28

Vinteren er kommet for at blive,  det er bidende koldt og flere steder ligger der sne. Vi bliver alle lidt udfordret, når temperaturen falder – også hestene. Dyrlæge Louise Lundgaard fra Højgård Hesteklinik Aarhus giver her sine råd til, hvordan du bedst hjælper din hest i vinterkulden

Copyright Ridehesten.com

Væske
Heste er ikke glade for koldt vand, og mange heste mister faktisk lysten til at drikke i kulden. Mangel på væske øger risikoen for kolik og forstoppelse, så det er vigtigt at få din hest snydt til at indtage væske. Tilbyd derfor mash eller roepiller lavet på lunkent vand eller tilbyd bare generelt lunkent vand.

Inaktivitet
Mange heste holder sig i ro, når det bliver koldt, og det er ikke godt for deres tarmsystem, da det nedsætter tarmbevægelserne og dermed øger risikoen for kolik og forstoppelse. Sørg derfor for at få motioneret hesten – og gerne mere end blot den daglige ridetur.

Vær opmærksom på sålerne
De frosne og knoldede folde øger risikoen for såleknusninger og hovbylder – hold derfor øje med om hesten bliver øm i sålerne. Knoldede folde øger også risikoen for benskader, så måske skal den mest hærgede del af folden hegnes af.

Husk stråfoder
Husk at tilbyde hesten rigeligt med stråfoder – også på fold. Stråfoder nedbringer risikoen for kolik og forstoppelse, og så hjælper det faktisk også hesten med at holde varmen, når den spiser.

Tøj på - hvis nødvendigt
Heste tåler faktisk kulden ganske godt, men vinden er den afgørende faktor. Husk derfor at pakke hesten ind, især hvis den er klippet, så den kan holde varmen. Tjek gerne i løbet af dagen om der skal et ekstra tæppe på eller af.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen