25 hingste klar til prøve (video)

22-10-2018 13:13
Avl

I dag blev 25 kvikke unghingste indsynet til Dansk Varmblod til 35-dages test på Tørring Ridecenter

Copyright Ridehesten.com
Første del af indsyningen skete på fast bund og i flot solskinsvejr.

De unge hingste var i topform og glinsede i formiddagssolen ved indsyning på fast bund på Tørring Ridecenter under ledelse af træningsleder Torben Frandsen. Her kiggede dyrlæge Hans Schougaard hingstene efter i sømmene, mens avlsleder Karina Christiansen forestod den tekniske indsyning. Herefter blev hingstene fremvist i ridehallen under egen rytter og foran avlsledelsens dressurspecialist Bjarne Nielsen og springspecialist Johnny Hansen; seks i springning, 14 i dressur og fem i begge discipliner. Der tegnede sig et tydeligt billede af en årgang af høj kvalitet.

Copyright Ridehesten.com
Springhingsten Syvhøjegårds Unforgettable S DWB fremvist af Jesper Meyenburg.

Dansk Varmblods avl er disciplinopdelt i springning og dressur, og det er afprøvningssystemet også. Imidlertid er mange af hingstene også godkendt i tyske forbund, hvor man kræver afprøvning i begge discipliner, og der for er Dansk Varmblodsafprøvningssystem fleksibelt og kan tilbyde afprøvning i begge discipliner, hvor springhingste også afprøves i gangarter og dressurhingste i springning.

Der er ændringer til kataloget, idet hingstene Mundberg's Sandrino Boy, King Olymbrio L og Mr Grey VH alle tre er udgået. Til gengæld er der kommet to nye til, og det er Casall Sem og Gørklintgaards Shaolin.

Den afsluttende prøve finder sted den 26. november.

Copyright Ridehesten.com
Dressurhingsten So Unique med Mette Sejbjerg Jensen i sadlen.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen