13-årige Victoria tog U18-guldet

02-06-2024 16:16

I kürfinalen af Agria DRF-dressurmesterskab for juniorer fik Anna Teibel Raben genoprejsning og vandt klassen, mens andenpladsens Victoria Bang Zindorff på kun 13 år tog den samlede sejr i mesterskabet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Agria DRF-mesterskabsstævnet i Vallensbæk Rideklub blev Kürfinalen – præsenteret af Dressurens Venner – spændende, idet der blev lidt rokering på placeringerne. Dog kom den endelige placering og medaljefordeling til at stemme helt overens med første dags resultater.

Da var det nemlig 13-årige Victoria Bang Zindorff, der med sin med den 18-årige DV-vallak Atterupgaards Final Kiss e. French Kiss/ Diamond (opdr. Atterupgaard) tog sejren, og i dag kan hun kalde sig dansk mester og guldvinder med sammelagt 146,211 procentpoint.

Denne weekend har bare været helt fantastisk, og vi føler os fuldstændig overvældet. Jeg er jo ponyrytter og har tre år tilbage, men jeg har i år fået lov til at starte "Finale" nogle gange for at få noget rutine. Det var faktisk ikke meningen, at vi skulle ride DM, men jeg fik overtalt mine forældre, fortæller Victoria og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Finale er bare en rigtig gentleman; han er 18 år og elsker at være i rampelyset. Han er den sødeste hest. Da vi ankom, var vores mål, at jeg skulle slutte i Top-10, og det har bare været en kæmpeoplevelse for at ride sammen med alle de andre dygtige ryttere, som jeg ser meget op til.

Sølvet gik til Michella Skovsager og den 10-årige vallak Blue Hors Elliott e. Blue Hors Erlando/ Blue Hors Romanov (opdr. Julianelyst) med 145,676 procentpoint efterfulgt af bronzevinderen Josephine Gert Nielsen og Bravio Bianco e. Belantis/ De Niro med 144,924 procentpoint .

I kürfinalen skabte Anna Teibel Raben, der i går blev placeret som nr. 5, ekstra spænding i feltet, da hun vandt dagens klasse med sin 7-årige DV-hest Sparaday e. Tørveslettens Spartacus/ Don Frederic (opdr. Helle Wibe). Desværre for Anna var det ikke helt tilstrækkeligt til en medalje trods den flotte score på 74,9% i dag. Sammenlagt blev det til 144,873 procentpoint lige i hælene på bronzemedaljevinderen.

Resultat af juniormesterskabet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen