12-års fængsel: Eksmand anker

08-05-2023 12:07

Annika Knudsen Lorentsen

Tidligere i dag berettede vi, at Iben Salling Syriks eksmand var blevet kendt skyldig i drabet på Iben ved retten i Kolding. Nu er dommen afsagt til 12 års fængsel. En dom som eksmanden har anket til frifindelse 

Copyright Ridehesten.com
Iben Salling Syrik ved DM i 2012. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange har fulgt sagen om drabet på springrytter Iben Salling Syrik, der i december 2019 blev dræbt i et sommerhus ved Give. 

Tidligere i dag blev hendes eksmand, Kim Søemod, kendt skyldig i drab. Det gjorde han ved ved retten i Kolding, og det kan I læse om her. Her ved middagstid er dommen afsagt, og den lyder på 12 års fængsel til den 45-årige mand. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Eksmanden har hele tiden nægtet sig skyldig i drab, og derfor har han valgt at anke dommen til frifindelse, hvilket betyder, at retssagen skal starte forfra, denne gang i landsretten. Han har på retssagens første dag erkendt, at han slog Iben i hovedet med en jernstang. 

Iben Salling Syrik blev fundet død den 9. december 2019 i et udendørs spabad ved sine forældres sommerhus nær Give. Samme dag blev Kim Søemod anholdt og sigtet for manddrab, men han blev dog efterfølgende løsladt efter grundlovsforhøret. Først halvandet år senere kom der et gennembrud i dagen, da dykkere fra Søværnets Dykkertjeneste fandt den jernstang, som Iben var blevet slået med, i en sø i Vonge. Derfor blev han anholdt og varetægtsfængslet igen i december 2021. 

Foruden 12 års fængsel, er Kim Søemod blevet dømt til at betale 273.999 kroner i erstatning til sin søn, 169.000 kroner til boet efter Iben, 100.000 kroner til Ibens mor, 100.000 kroner til Ibens stedfar og sagens omkostninger. Det beretter Vejle Amts Folkeblad.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner