Ibens eksmand kendt skyldig i drab

08-05-2023 10:44

Annika Knudsen Lorentsen

Iben Salling Syriks eksmand er netop blevet kendt skyldig i drabet på Iben, som blev begået tilbage i december 2019. Strafudmålingen fastsættes senere i dag

Copyright Ridehesten.com
Iben Salling Syrik. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i december 2019 blev tidligere springrytter Iben Salling Syrik fundet død i et spabad i sine forældres sommerhus ved Give. I dag er sagen for retten i Kolding, og Ibens eksmand er netop blevet kendt skyldig. 

Den 45-årige mand er kendt skyldig i drabet på sin ekskone. Ifølge anklageskriftet har han blandt andet slået hende i hovedet med en jernstang.

Ved det første retsmøde har tiltalte forklaret, at han tog en jernstang med for at kunne forsvare sig, hvis det blev nødvendigt, da han kørte ud til sommerhuset for at tale med sin ekskone. Efter egen forklaring slog han hende, da han gik i panik og trak hende efterfølgende op af spabadet.Hun kom til bevidsthed igen og råbte, hvorefter han slog hende igen.

Copyright Ridehesten.com
Iben Salling Syrik. Foto: Ridehesten.com/ Mette Andersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Han nægtede sig skyldig i manddrab, men erkendte sig dog skyldig i grov vold. Efter episoden havde den 45-årige mand desuden smidt jernstangen i en sø, og Søværnets Dykkertjeneste fandt den først halvandet år efter drabet. 

Skyldkendelsen og det efterfølgende forsøg på at skjule sin forbrydelse, betyder, at retten enstemmigt har vurderet, at han havde intentioner om at dræbe Iben Salling Syrik. 

I første omgang, har retten kun taget stilling til hvorvidt den 45-årige mand er skyldig, og ifølge Vejle Amts Folkeblad, forventes den endelig dom med strafudmåling at falde senere i dag. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner