Zhaplin Langholt er tilbage på sporet (video)

11-01-2021 07:53

Zhaplin Langholt, der med Andreas Helgstrand i sadlen vandt UVM-bronze som 6-års, er efter en langvarig skade tilbage i fuld træning med sin ejer Charlotte Jorst, USA

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Zhaplin Langholt på vej mod UVM-medaljen i 2019. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu snart 8-årige Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Bente Graasbøll og Ole Magnus Jensen) er tilbage i storform hos sin amerikanske ejer og rytter, danske Charlotte Jorst i USA.

Som 4-års havde Zhaplin stor succes med Helgstrand Dressage-rytteren Simone Pearce og sluttede som nr. 3 i finalen for Pavo og DRF's dressurchampionat. Samme år opnåede de 930 point ved egnethedstest, der som bekendt er kvalificerende til Dansk Varmblods Unghestechampionat, der afvikles under hingstekåringen i Herning.

Her havde Zhaplin fået Andreas Helgstrand som rytter, og den konstellation fortsatte succesen, og de vandt Unghestechampionatet og blev den efterfølgende sommer udtaget som en af de mest lovende danske ekvipager til UVM i Ermelo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her skete det næsten utænkelige, at Zhaplin bed sig selv i læben, hvilket forårsagede blod og en diskvalifikation fra mesterskabet, hvor de kunnet have vundet medalje (Andreas Helgstrand vandt guld på Revolution).

I mellemtiden havde Charlotte Jorst købt Zhaplin Langholt, som hun lod Andreas Helgstrand ride til UVM for 6-års året efter, og endelig fik de deres medalje. Det blev en bronzemedalje, mens Andreas også vandt sølv med Revolution.

Nu har Charlotte Jorst postet denne dejlige video på Facebook, hvor hun skriver, at Zhaplin er tilbage efter et års slem skade, og hun kan næsten ikke vente med at komme ud og vise denne superstjerne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner