Jorst debuterer Zhaplin til sejr

20-01-2024 10:12

Trine Askjær-Jørgensen

Ved Gold Coast Dressage-stævnet i Florida, USA, debuterede dansk-amerikanske Charlotte Jorst i går DV-vallakken Zhaplin Langholt i international Grand Prix – og det med stor succes

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter at den dansk-amerikanske dressurrytter Charlotte Jorst pensionerede sin tophest Kastel's Nintendo, som hun har haft stor succes med i en årrække, har fokus været på at uddannede sine unge talenter til dressurens højeste niveau.

Det gælder blandt andet Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll), som hun i maj 2023 debuterede i Grand Prix med sejr til følge. Siden da har Jorst arbejdet fokuseret på at styrke den sorte dansk varmblodsvallak på dette niveau, og i denne weekend var turen således kommet til at debutere i international, 3-stjernet Grand Prix. Endnu engang blev det en stor succes, for med 69,174% vandt de i går klassen ved Gold Coast Dressage-stævnet i Florida, USA, hvilket var deres første internationale start i det nye år.

Ekvipagen opnåede flere 8-taller, men resultatet endte lige under 70%, idet de lavede en fejl i etterchangementerne, som resulterede i karakterer fra 2 til 4.

– Vi arbejder stadig på changementerne, sagde Charlotte til DressageNews efter ridtet, men hun var generelt meget tilfreds med ridtet. Det er hendes plan at starte Zhaplin i Global Dressage Festival CDI4* i Wellington, Florida, næste uge.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ligesom med flere af sine heste har Charlotte Jorst købt Zhaplin hos Helgstrand Dressage i Nordjylland. Som 4-års havde vallakken stor succes med Helgstrand-rytteren Simone Pearce og sluttede som nr. 3 i finalen for Pavo og DRF's dressurchampionat. Samme år opnåede de 930 point ved egnethedstesten og kvalificerede sig til Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her havde Zhaplin fået Andreas Helgstrand som rytter, og de vandt unghestechampionatet og blev den efterfølgende sommer udtaget som en af de mest lovende danske ekvipager til UVM i Ermelo.

I mellemtiden købte Charlotte Jorst Zhaplin som 5-års, men lod ham fortsat ride af Andreas Helgstrand, og de to vandt bronze til UVM for 6-års året efter. En langvarig skade holdt for en periode Zhaplin ude af sporten, men Charlotte fik selv sin stjerne klar igen, og siden da er det kun gået fremad. Eftersom hun er så glad for den sorte vallak, så har hun tilmed klonet ham og Kastel's Nintendo.

Charlotte var succesfuld på lilletursniveau med Zhaplin og var blandt andet på det amerikanske hold ved Nations Cup i Wellington sidste år og ved World Equestrian Festival i Aachen, Tyskland, i 2022.

Se video af ekvipagens internationale Grand Prix-debut her:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen