Zackton til Johanne Amby Ubbesen

30-01-2024 16:48

Heiline's Zackton, der har fungeret som international Grand Prix-hest under Carina Cassøe Krüth, får nu en anden rytter i sadlen. Fremover kommer Johanne Amby Ubbesen til at danne par med den 11-årige vallak. "Jeg var bare et stort smil", fortæller Johanne om den første ridetur på Zackton

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Zackton og Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Johanne Amby Ubbesen, der har en flot young rider-karriere med Møgelvang Ferrari e. Sezuan/ Come Back II på CV'et, kommer nu til at danne par med tophesten Heiline's Zackton e. Blue Hors Zack/ Come Back II (opdr. Stald Heiline).

Zackton har med Carina Cassøe Krüth i sadlen flere internationale topresultater med sig, blandt andet en sejr i deres første internationale Grand Prix i Herning i 2022. 

Johanne har netop i dag fået den internationale Grand Prix-hest hjem i stalden,  og om det nye makkerskab fortæller Johanne: 

– I et halvt års tid har jeg kigget efter en U25-hest, og så fortæller Casper (Cassøe) mig en dag, at de har en dejlig hest stående nede ved dem, som de måske tænkte godt kunne passe til mig. Og først så tænkte jeg, fordi jeg har været ude at se så mange, det er nok heller ikke den, men nu prøver vi den for en sikkerheds skyld. 

Hun fortæller, at hun ikke umiddelbart havde forventet, at hun og Zackton ville være et match, men at der skete noget, første gang hun satte sig i sadlen: 

– Så satte jeg mig op, og så var jeg bare et stort smil. Det var bare en mega god ridetur og virkelig ukompliceret. Og så er det bare sådan en hest, der virkelig går ind i hjertet på en. Den er bare mega, mega sød. 

Copyright Ridehesten.com
Johanne og Carina sammen med Zackton. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kurs mod de svære klasser
Zackton, der efterhånden er en erfaren Grand Prix-hest, giver nye muligheder for Johanne. 

– Det skulle være én, der kunne lære mig noget. Og det er jeg sikker på, at han kan. 

Johanne giver udtryk for, at hun er meget taknemlig for at overtage tøjlerne på ham fra Carina. Beslutningen om, at det skulle være netop ham, var heller ikke svær, da hun først havde prøvet ham.

Om det næste skridt i deres fælles rejse fortæller Johanne: 

– Nu skal vi selvfølgelig lige bruge lidt tid på at lære hinanden at kende. Men forhåbentlig så kan vi komme ud at starte nogle af de lidt højere klasser, og jeg kan komme til at snuse lidt til Grand Prix. Det har jeg aldrig prøvet før. Og så skal vi forhåbentlig have en hel masse gode oplevelser. 

Johanne har opnået flere flotte resultater som young rider med Møgelvang Ferrari, herunder en samlet andenplads i ECCO Cup-finalen i november sidste år samt flere internationale starter og placeringer for young rider. 

Copyright Ridehesten.com
Johanne Amby Ubbesen og Møgelvang Ferrari. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner