Carina Krüth: Det var en totalt uventet sejr (video)

10-03-2022 23:00

Trine Askjær-Jørgensen

Her til aften var der 3-stjernet international dressur på programmet under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Carina Cassøe Krüth var tydeligt berørt efter en meget uventet sejr i Heiline's Zacktons første internationale Grand Prix

Nyheden fortsætter efter annoncen

I aften havde publikum fornøjelsen af at overvære 3-stjernet Grand Prix dressur i Hal M i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Med ryttere fra syv forskellige nationaliteter var der lagt op til en spændende international klasse.

Tyske Lena WaldmannCadeau Noir e. Christ 3/ De Niro 6 lagde bedst fra land i den første halvdel af klassen, men efter pausen ventede flere danske top-ryttere. Her havde blandt andet Lone Bang Larsen og Bakkelys Onandt e.  Onassis/ Michellino (opdr. Preben Hald), Cristian Tuidela Ruiz og Blue Hors Zick Flower e. Blue Hors Zack/ Romanov (opdr. Andreas Gregersen), og Anne Troensegaard og Kipling Tsf e. Hofrat/ Hohenstein E.H. nogle flotte ture, men hvor der hos alle ekvipager desværre indsneg sig fejl. Sidstnævnte endte da også som anden bedst placerede dansker med 68,805% og en sjetteplads.

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Kipling Tsf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sejren i klassen gik til OL-rytter Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Zackton e. Blue Hors Zack/ Viegaard's Come Back II (opdr. Stald Heiline), der havde en rigtig flot, fejlfri tur med stor sikkerhed i øvelserne. Carina var da også tydeligt tilfreds med hesten efter ridtet, og de to strøg direkte ind i toppen med 71,304%, i hvad der var vallakkens første internationale Grand Prix. Sidste gang hesten gik international dressur var til hingstekåringen i Herning i 2020, hvor den gik lilletur.

Se hvad en tydelig berørt Carina sagde efter præmieoverrækelsen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen i klassen gik til den finske rytter, Emma Kanerva, som på den store vallak Mist of Titanium OLD e. Millennium/ Diamonit nok overraskede publikum noget. Rytteren viste med den imponerende hest flot ridning med mange højdepunkter, og sammen red de sig til 71,109%.

Tredjepladsen endte med at blive besat af tyske Lena Waldmann, der med Cadeau Noir red til 69,783%

Klassens resultat.

En usædvanlig begivenhed

Cirka midtvejs i klassen skete noget forunderligt. En ekvipage kom ikke ind på banen, da det var deres tid. Dommerne satte således timeren i gang, hvorfra rytteren havde 40 sekunder til at ride ind. Spændingen steg, mens tiden gik og ekvipagen stadig ikke var at se, og publikum var tydeligt forundrede over, hvad der foregik. Forundringen stoppede langt fra der. Da ekvipagen pludselig dukkede op med selskab af en anden ekvipage, blev det klart, at hesten ikke ville ind på banen. Det lykkedes så, men der var tiden allerede gået. Rytteren red hesten rundt på banen, og publikum fulgte med. I nogen tid var det uklart, om de ville få lov til at ride. Der blev tydeligt diskuteret iblandt dommerne, hvorledes man skulle forholde sig, og til sidst blev Denise Ljungkvist og Soega e. Sandakan 1078/ Amiral 764 diskvalificeret til stor forundring fra publikum, som gav hest og rytter en klapsalve med på vejen ud som ”kompensation” for den triste oplevelse.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen