International sejr i Special-debut

01-09-2024 10:50

Danske Mathilde Koefoed-Nielsen, der har boet og redet i Tyskland i 10 år, har sammen med DV-vallakken Odin Unik DWB taget sejren i en international Grand Prix Special-klasse i denne weekend

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Koefoed-Nielsen og Odin Unik tog i går deres første internationale Grand Prix Special-sejr. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

29-årige Mathilde Koefoed-Nielsen, der er vokset op i en avlerfamilie med Karina og Jan Koefoed-Nielsen til forældre, flyttede for 10 år siden til Sydtyskland, da hun færdiggjorde gymnasiet. Efter to års arbejde hos den tyske Grand Prix-rytter Uta Gräf, blev hun selvstændig og har nu base for sin dressurstald i Kaiserslautern, Tyskland.  

En af de heste, som Mathilde har haft fornøjelsen af at uddanne de seneste år, er den 10-årige Dansk Varmblodsvallak Odin Unik e. Denver TT/ Blue Hors Don Romantic, som er avlet af Stutteri Unik v/ Morten Skov. Ekvipagen er debuteret i Grand Prix i år og var derfor ude at samle erfaring til et internationalt stævne i franske Crozet i denne weekend. Det blev til 68,319% i CDI3* Grand Prix Special i går, hvilket sikrede Mathilde og Odin sejren. De slog bl.a. den franske OL-rytter Alexandre Ayache, der fornyeligt deltog til OL i Paris 2024.

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Koefoed-Nielsen og Odin Unik DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En af Mathildes gode kunder igennem flere år er Paul Wieschemann, der for lidt over tre år siden var grunden til, at hun fik lov at overtage tøjlerne på Odin Unik. Vallakken blev indkøbt fra Blue Hors, da Paul ønskede at investere i en talentfuld hest, som Mathilde kunne uddanne frem mod Grand Prix. Med weekendens Grand Prix-sejr, som både var første gang ekvipagen red Grand Prix Special samt deres første internationale sejr på GP-niveau, lader det til, at missionen indtil videre er lykkedes.

Jeg er enormt glad og stolt af Odin. Det var for os begge første gang, vi prøvede at ride Grand Prix Special, og derfor var det over al forventning, at vi vandt klassen. Odin er kun ti år gammel og har vildt meget talent, så jeg tror på, vi kan lå langt sammen, når vi får samlet noget erfaring på dette niveau, lyder det fra Mathilde Koefoed-Nielsen.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Profilerede navne til stævnet
I lørdagens højeste klasse, CDI5* Grand Prix, var Isabell Werth til start på en af sine rutinerede GP-heste: Den 14-årige vallak DSP Quantaz e. Quaterback/ Piroschka. De var sikre favoritter i klassen og levede da også op til forventningerne med et resultat på 76,131% og en sikker sejr. Larissa Pauluis og KWPN-vallakken Flambeau e. Ampere/ Lakarla tog sig af andenpladsen, mens Devenda Dijkstra og Hero e. Johnson TN/ Alanda blev placeret som nummer tre.

Der var flere danske islæt i klassen, hvor den danskfødte Fie Christine Skarsø, der nu er bosat og statsborger i Luxembourg blev femtebedst på Imperador dos Cedroslusit med 70,304%. Den føromtalte Alexandre Ayache blev nummer syv på DV-hoppen Holmevangs Jolene e. Johnson/ Continue (opdr. Tove Lund Bovbjerg). Ekvipagen var på det franske landshold til det netop afviklede OL i Paris. 

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner