Koefoed-Nielsen i Grand Prix-sejr

03-07-2024 15:24

Mathilde Koefoed-Nielsen og Blue Hors Odin Unik vandt Grand Prixen og det samlede mesterskab ved Landesmeisterschaft i Rheinland Pfalz i Rheinböllen

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Koefoed-Nielsen og Blue Hors Odin Unik. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Mathilde Koefoed-Nielsen, der har boet og redet i Tyskland i 10 år, deltog i weekenden i Landesmeisterschaft i Rheinland Pfalz (bundesland med ca. 4 mio indbyggere) i Rheinböllen, hvor hun red en Grand Prix på den danskavlede hest Blue Hors Odin Unik.

29-årige Mathilde Koefoed-Nielsen er selvstændig dressurrytter med base i tyske Kaiserslautern. Hun flyttede til Tyskland for 10 år siden efter sin studentereksamen, da hun fik job hos Grand Prix-rytter Uta Gräf. Efter to år hos den tyske toprytter blev hun selvstændig har har drevet egen forretning i syv år.

Mathilde kommer fra en hestefamilie, og hendes forældre Karina og Jan Koefoed-Nielsen har bl.a. avlet Jakas Don Louvre, som Karoline Rohmann har international succes med. Mathilde har helsøsteren Jakas Lunik e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador xx i sin stald i Tyskland og er Grand Prix-placeret på DV-hoppen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af Mathildes gode kunder igennem flere år er Paul Wieschemann, der for tre år siden investerede i DV-vallakken Blue Hors Odin Unik e. Denver TT/ Blue Hors Don Romantic, som er avlet af Stutteri Unik v/ Morten Skov og dengang var ejet af Blue Hors.

Mathilde og Odin blev nr. 2 i Intermediaire II med 70,263% efter sin tidligere arbejdsgiver Uta Gräf, og i Kort Grand Prixen vandt den danske ekvipage med 69,767%, hvilket var nok til at tage en samlede sejr i S-mesterskabet med Uta Gräf på andenpladsen og Alisha Zimmer som nr. 3.

Jeg er selvfølgelig stolt over at vinde over en, jeg har meget respekt for, og som har opnået så meget, så alt det håber jeg, at jeg også kan komme til at opnå en dag, udtaler Mathilde Koefoed-Nielsen.

Copyright Ridehesten.com
Uta Gräf, Mathilde Koefoed-Nielsen og Alisha Zimmer. Foto: Pferdesportverband.de
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen