World Cup sejr til Lottie

16-12-2022 23:33

Charlotte Kusk Berwald

Fredagens FEI World Cup kür bød på den ene fantastiske dans efter den anden. Med hele tre personlige rekorder var der ikke et øje tørt til The London International Horse Show

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Glamourdale da de blev verdensmestre i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var ingen tvivl om at det var Charlotte "Lottie" Fry og Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro som det britiske publikum var kommet for at se performe i London. Ekvipagen dansede sig igennem en næsten perfekt kür, der udløste 90.995 % og en ny personlig rekord til Lottie og Glamourdale. 

Første gang i England
Det er første gang Glamourdale sætter sine hove i England. Dermed er det også første gang at de engelske dressurelskere fik lov at nyde denne ekvipage på hjemmebane, mens de dansede sig igennem et program til lyden af klassisk, engelsk rock. Samtidig er det første gang at ekvipagen deltager i World Cup og der er, på nuværende tidspunkt, ikke forlydener om at de går efter finalen i Omaha i delstaten Nebraska i USA i april 2023. 

Gareth Hughes nummer to
På ryggen af den velgående Classic Briolinca e. Trento B/ Royal Dance red Hughes et flot og stabilt program, hvilket udløste 84.590 % og en sikker andenplads. Som nummer tre kom tyske Ingrid Klimke med Franziskus FRH e.  Fidertanz 2/ Alabaster som red til 83.170 %. Fjerdepladsen gik til endnu en tysker i form af Helen Langehanenberg og Annabelle e. Conteur/ Linaro der red til 82.135 %. Femtepladsen gik til hollandske Hans Peter Minderhoud, der med Glock's Dream Boy e. Vivaldi/ Olympic Ferro red til 79.305 %.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere personlige rekorder
Udover den personlige rekord til Lottie og Glamourdale og Gareth Hughes, der jo endte som nummer et og to, lykkedes det også Singapores Caroline Chew og Tribiani e. Solos Landtinus/ Landadel at sætte en ny personlig rekord på 74.775 % til aftenens dressurfest i London. I år holder The London International Horse Show 50-års jubilæum og der var ingen tvivl om at dette blot blev endnu mere specielt med aftenens hjemmebanesejr til verdensmestrene Charlotte Fry og Glamourdale.

Dansk dommer
Selvom der ikke var nogle danske ekvipager til start i London til World Cup, så var der nu alligevel en enkelt dansker, der havde en temmelig vigtig opgave denne fredag aften. Placeret ved E sad den danske dressurdommer Susanne Baarup.

Klassens resultat

Stævnets startlister og resultater

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald