Werth i front i World Cup

11-03-2024 09:40

I den forgangne weekend mødtes Isabell Werth og Charlotte Fry til sæsonens sidste World Cup-kvalifikation i s’-Hertogenbosch i Holland. Fry har allerede flere World Cup-sejre i bagagen i denne sæson, og der var lagt op til et tæt opgør mellem de to topryttere i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

World Cup-finalen for sæsonen 2023-2024 nærmer sig, og i år finder denne sted i Riyadh i Saudi-Arabien. I denne weekend fandt den sidste World Cup-kvalifikationsrunde i den vesteuropæiske liga sted i de hollandske s’-Hertogenbosch.

Her var blandt andre tyske Isabell Werth og DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein, britiske Charlotte Fry og Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro og hollandske Emmelie Scholtens med Indian Rock e. Apache/ Vivaldi til start. I både Grand Prix-klassen og i Grand Prix Kür-klassen blev det til en sejr for Isabell Werth, og det placerede den regerende verdensmester, Charlotte Fry, på andenpladsen i begge klasser.

I Grand Prix Kür-klassen opnåede Isabell Werth hele 85,250% sammen med den 14-årige hingst DSP Quantaz, og med de to sejre i weekendens World Cup-kvalifikation er Werth derfor også kvalificeret til World Cup-finalen i april.

Foruden DSP Quantaz har hun dog også kvalificeret sig til finalen med Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir AA. Isabell Werth har allerede vundet World Cup-titlen fem gange, første gang for 32 år siden med Fabienne e. Feuerschein I/ Dilletant.

Isabell Werth fortalte til FEI, at førstevalget til World Cup-finalen var den 18-årige Emilio:

– Min drøm er at tage Emilio med, og at han kan have sit sidste stævne der, det fortjener han! Men Quantaz er også kvalificeret, så vi må se. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Emilio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I kür-klassen lykkedes det fem af feltets ryttere at ride sig til en score på over de gyldne 80%, og Charlotte Fry opnåede sammen med Everdale en score på 82,250%. Ikke langt efter fulgte Emmelie Scholtens og Indian Rock med 82,095%. Begge ryttere er også kvalificeret til World Cup-finalen.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Everdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Isabell Werth fører nu i den vesteuropæiske liga med 77 point, mens Charlotte Fry ligger på andenpladsen blot tre point efter med 74 point. I ligaen finder man svenske Patrik Kittel placeret som nr. 3 med 72 point, og tyske Mathias Alexander Rath er placeret som nr. 4 med 69.

På femtepladsen finder man danske Nanna Merrald, der har samlet 64 point sammen over sæsonen. Nanna har sammen med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro redet med om topplaceringerne til World Cup-kvalifikation i blandt andet Lyon, Stuttgart og senest i januar i Amsterdam.

World Cup-finalen finder sted fra d. 16. til d. 20. april i Riyadh, Saudi-Arabien.

Stævnets resultater. 

Kilde: FEI

Se video af Isabell Werth og Quantaz kürridt her: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af @feidressageworldcup

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner