Hvem er den mest harmoniske ekvipage?

01-02-2024 12:07

Det skulle publikum tage stilling til i Amsterdam i sidste weekend, hvor World Cup küren løb af staben. For første gang til et stævne udenfor Tyskland blev prisen "Harmony & Fairness Award" uddelt

Copyright Ridehesten.com
Marlies van Baalen på Habibi DVB til EM i Riesenbeck 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressur handler om harmoni – og netop dette hylder Harmony & Fairness Award'en, der er en pris, som bliver uddelt til store stævner til den mest harmoniske ekvipage. Konceptet, som er stiftet af familien Anrecht, er allerede veletableret i Tyskland og bliver nu bredt længere ud.

Til weekendens hollandske World Cup kvalifikationsstævne Jumping Amsterdam blev prisen overrakt umiddelbart efter den afgørende Grand Prix Kür klasse, hvor danske Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth også var til start og blev henh. nr. fire og fem. 

Det er publikum, der via. deres telefoner stemmer om vinderen af prisen ved at vurdere samarbejdet og harmonien i de enkelte øvelser for hver ekvipage, og derfor må hjemmenationalitetsryttere også formodes at have en gedigen fordel. Det blev da også en hollandsk rytter, nemlig Marlies van Baalen med den hjemmeopdrættede KWPN vallak Habibi DVB e. Blue Hors Don Schrufro/ Johnson TN (opdr. Dresuurstal van Baalen), der blev vurderet til at være den mest harmoniske ekvipage. Hun blev nr. otte med 79,640% i küren og kunne altså tilmed lade sig hylde for harmonien og kommunikation med sin hest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efterfølgende udtrykte hun til Reiter Revue stor taknemmelighed og glæde over prisen, der blev suppleret af en præmie på 10.000 euro. 

Bag Anrecht, som er et tysk investeringsselskab, står familien Anrecht v. parret Kristina og Jörg Anrecht. De ønsker ovenpå weekendens positive modtagelse af Harmony & Fairness Award'en at udbrede konceptet til flere internationale dressurstævner i fremtiden. Måske for at minde os alle sammen om, hvad dressur grundlæggende handler om, hvis det skulle blive glemt i topsporten.

Se Marlies van Baalen og Habibis ridt fra weekendens kür og vurdér om du også synes, at de fortjente prisen:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen