Nanna red sin bedste kür til dato

28-01-2023 15:44

Annika Knudsen Lorentsen

Både Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen repræsenterede Danmark flot i dagens World Cup, og førstnævnte red til hele 85,22 procent i sadlen på 19-årige Blue Hors Zack, og sikrede sig dermed tredjepladsen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack ved VM 2022, hvor de vandt holdguld. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var rift om de bedste placeringer i dagens World Cup kür i Amsterdam, hvor to danske ekvipager var til start blandt topryttere fra blandt andet Tyskland og Holland. 

Første danske rytter på banen, var Daniel Bachmann Andersen med Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen).

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen med Zippo M.I. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sammen leverede ekvipagen et flot program, hvor særligt deres frie trav og galoppirouetter er værd at fremhæve, mens skridten i dag desværre blev en smule mangelfuld. Sidstnævnte på trods, sikrede ekvipagen sig 80,24 procent og tog ottendepladsen i et stærkt felt. 

Harmoni i særklasse
Næste og sidste danske rytter var Nanna Skodborg Merrald, som i går sikrede sig fjerdepladsen i Grand Prix. Med sig til denne World Cup-kvalifikation havde Nanna avlshingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, som trods sine 19 år virker til at være i absolut topform.

Sammen fremviste ekvipagen i dag galoppirouetter i flot balance og gode changementsserier, blot for at fremhæve et par af deres højdepunkter.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack ved OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors Zack gik gennem hele programmet særdeles flot i fronten, og han lader sig navigere af Nanna med mikroskopiske signaler, og det resulterer i en ekvipage i harmonisk særklasse.

Dagens flotte præstation sikrede Nanna hendes personligt bedste resultat nogensinde i en international kür. Sammen opnåede de 85,22 procent og sikrede sig tredjepladsen, og dermed en podieplads og 15 point til den samlede World Cup-stilling. Dagens præstation kan ekvipagen tilføje deres flotte CV, der blandt andet byder på OL-deltagelse og holdguld ved VM på hjemmebane sidste år. 

Copyright Ridehesten.com
Dinja van Liere med Hermes N.O.P. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hjemmebanesejr
World Cup-kvalifikationen i Amsterdam, som er den ottende ud af elleve i den vesteuropæiske liga, blev vundet af en hollandsk rytter, der kunne lade sig hylde foran hjemmebanepublikum. Her var det Dinja van Liere der med den smukke hingst, Hermes N.O.P. e. Easy Game/ Flemmingh leverede en pragtpræstation, som sikrede dem 87,055 procent og 20 World Cup-point. 

Næstbedst i klassen blev tyske Isabell Werth med Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir Aa, som særligt imponerede dommerne med flotte piaffe-momenter. Ekvipagen opnåede 86,595 procent. 

Start- og resultatlister fra stævnet.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald