39 medaljeaspiranter mødes på Vilhelmsborg

17-08-2018 14:35
Avl

Ved Dansk Varmblods regionale sadelkåringer og stationsafprøvninger for hopper har dommerne udtaget de mest overbevisende dressur- og springbetonede hopper til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue, hvor de skal dyste om opdrættermedaljer i bronze, sølv og guld samt de to titler som årets bedste

Copyright Ridehesten.com
Tatiana Ask som fløjhoppe ved sadelkåringen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag den 26. august gælder det hopperne på Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue. Til dels gælder det de 2-årige hopper, og så gælder det de nykårede hopper, der er udtaget som medaljeaspiranter.

31 2-års hopper er udtaget, og de fordeler sig på 10 springbetonede og 21 dressurbetonede. Hos de springbetonede er der en genganger fra følfinalen i 2016, og her er den hyppigst fremtrædende faderhingst Favorit Ask med tre døtre. Hos de dressurbetonede hopper gælder det, at Hesselhøj Donkey Boy præsenterer tre døtre af sin første årgang.

 

Aspiranter til bronze, sølv og guld

De 39 nykårede hopper, der aspirerer til opdrættermedaljer, fordeler sig på 5 springhopper og 34 dressurhopper.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre af springhopperne er efter Favorit Ask, og de resterende to efter Ci Ci Senjor Ask. Den springhoppe, der har opnået det højeste resultat i rideprøven på 880 point, er hoppen Tatiana Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Cayado (opdr. Stutteri Ask), som sidste år blev bedste 2-årige springhoppe på eliteskuet.

Der er betydelig større volumen i holdet af nykårede dressurhopper, der er udtaget til eliteskuet. Blandt de 34 medaljeaspiranter er 5 efter hingsten Grand Galaxy Win og 4 efter Blue Hors Farrell.

Årets bedste rideprøve tilhører den 5-årige Stenagers Franzeska e. Franziskus/ Wilkens (opdr. Bjarne og May-Britt Christensen), der har opnået 884,5 point ved stationsafprøvning. Årets højeste prøveresultat blandt de 3-årige hopper er på 883,5 point og opnået ved stationsafprøvning af Schwarze Schwalbe Macohl DWB e. Sezuan/ Schwadroneur (opdr. Frank Jensen og Thomas Bach Jensen), der var årets dressurbetonede føl på eliteskuet for tre år siden. Begge disse hopper ejes af Anne Lyngbye Melsen og er købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion. Årets bedste dressurresultat opnået ved sadelkåring er på 869 point og opnået af 3-årige Gozzip e. Sezuan/ De Noir (opdr. Bente Michaelsen).

Katalog til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue.

Stævnet byder også på Dansk Hesteforsikring Youngster Cup i dressur og springning, Danish Derby Horse Shows landsstævne i springning samt kvalifikation til DRF's championat for ungheste i dressur og springning samt udtagelse til det danske hold til UVM i springning i Belgien i september måned.

Copyright Ridehesten.com
Stenagers Franzeska fremvist af Andreas Larsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner