Vores livs oplevelse

04-08-2023 13:56

Johanne Kofod Jensen

Så er Frida og jeg vel hjemme igen efter vores livs oplevelse sammen - nemlig det store EM stævne i tyske Kronberg

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet blev holdt i de flotteste omgivelser på noget, der lignede en gammel herregård og arrangørerne havde gjort sig meget umage for, at det hele skulle blive vellykket.

Vi ankom om mandagen, for at få Frida godt installeret inden vettjek tirsdag eftermiddag. Tirsdag formiddag var der staldmøde med Dennis og Janne, hvor de gav os de vigtigste informationer om stævnet og rækkefølgen vi skulle ride i. Denne gang skulle jeg ride som tredje rytter. Bagefter var der træning på den bane, hvor konkurrencen gik. Den lå virkelig flot inde i en have ved herregården. Vi var kun fire danske ryttere dernede, eftersom stævnet var for juniorer og children, hvor Danmark ikke havde nogle ryttere med, men vi var gode til at tage hinanden med og pyntede stalden sammen, spiste sammen og hyggede os.

Tirsdag aften var der indmarch, hvor vi blev kørt i hestevogn ned til byens torv, hvor vi blev præsenteret på en scene og fik spillet vores nationalmelodi, det var megahyggeligt.

Copyright Ridehesten.com

Onsdag skulle Theresa og Annabelle ride holdkonkurrencen. Sophia og jeg heppede sammen med de andre danskere og begge piger red virkelig godt og lagde os på en foreløbig andenplads. Torsdag var det så vores tur til at ride, hvor Theresa og Annabelle heppede. Frida og jeg havde en ok tur, desværre med en del flere fejl end vi plejer, da kommunikationen mellem os ikke var helt i top., men vi red lidt over 69% og bevarede andenpladsen. Tyskerne havde lagt sig sikkert i spidsen, men englænderne og østrigerne red også virkelig godt, så Sophia, som var sidste rytter skulle ride 71,7 for at sikre os sølvmedaljen. Vi sad på tilskuerpladserne og bed negle, men heldigvis klarede Sophia det virkelig flot og red 71,8! Vi havde vundet sølv - troede vi! Men så blev der pludselig en del uro. Østrigerne havde klaget fordi en af deres ryttere havde redet forkert og var blevet trukket i points. Hun havde lavet to halvpirouetter til den samme side, men da hoveddommeren ikke havde opdaget det, havde hun efterfølgende fået reduceret sine procenter pga. fejlridningen. Østrigerne mente, at det var for hårdt dømt. Der blev meget diskussion frem og tilbage, og der blev besluttet, at der skulle være to sølvmedaljer i stedet for én, så englænderne fik lov til at beholde deres bronzemedalje. Udefra kan det måske virke som et mærkeligt kompromis, men for os der var med til stævnet, var det egentlig ok. Vi havde det sjovt og løb æresrunden på ben i stedet for til hest, for at det hele ikke skulle ende i kaos.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter præmieoverrækkelsen var der en fællesskabsaften, hvor alle skulle præsentere deres eget land med noget mad og en sang eller optræden. Vi havde valgt at optræde med H.C. Andersens eventyr om prinsessen på ærten og Dennis gjorde lykke på hele pladsen som prinsessen i eventyret.

Fredag skulle Frida og jeg ride den individuelle konkurrence, som går i MB2. Her havde jeg fået bedre styr på hende, så vi red 71,4% og endte på en 15.plads. Vi fik en sløjfe og havde kvalificeret os til küren om søndagen. Før küren var der igen vetcheck for alle, som havde kvalificeret sig, det var 18 ud af de 70 startende ryttere. Frida gik fint igennem, og vi red en rigtig god kür til over 72 på en lidt træt Frida. Vi blev igen placeret som nummer 15 og var rigtig godt tilfredse.

Vi holder begge to lidt velfortjent ferie nu og er spændte på, hvad fremtiden vil bringe.

Kærlig hilsen Johanne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner