De tre svenske OL-hold er klar

29-06-2024 13:55

I forbindelse med et pressemøde på Stockholm Stadion til det store internationale springstævne, der netop afholdes nu, blev de svenske OL-hold i både dressur, spring og military offentliggjort

Copyright Ridehesten.com
Det er nu offentliggjort, hvilke ryttere der skal repræsentere Sverige ved OL. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Til det 5-stjernede Longines Global Champions Tour of Stockholm, er der netop blevet afholdt et pressemøde, hvor de tre svenske OL-hold blev offentliggjort. Her deltog dyrlæge Sara JohanssonRasmus Westgren, Yogi Breisner, Johan Fyrberg og Mathilda Hjertstrand fra det svenske rideforbund samt landstræneren i spring, Henrik Ankarcrona, landstræneren i dressur, Bo Jenå og landstræneren i military, Fredrik Bergendorff. De var alle med til at offentliggøre hvilke ryttere og heste, der skal repræsentere Sverige ved de olympiske lege i Paris om cirka en måned. 

Mens spring-, og militaryholdet er fastlagt, er der indtil videre udtaget to ekvipager i dressur, hvoraf de sidste to bliver udtaget efter de sidste udtagelsesstævne i Aachen. På springholdet er det fire yderst stærke og erfarne ekvipager, der skal repræsentere Sverige til OL, hvor blandt andet verdens nummer et er at finde på holdet. Catch Me Not S har også vist dens kunne i løbet af året, ligesom Rolf-Göran bringer sin helt store erfaring til holdet. Foruden herrerne har vi Malin Bayard Jonhsson, der med hesten Indiana har vundet flere sejre, samt gjorde det yderst godt senest i Rotterdam. 

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann med King Edward. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

Springholdet, der skal repræsentere Sverige, består af:

  • Henrik von Eckermann med King Edward e. Edward 28/ Feo de Lauzelle
  • Malin Baryard Johnsson med Indiana e. Kashmir van Schuttershof/ Animo's Hallo
  • Peder Fredericson med Catch me Not S e. Cardento/ Ramiro's Son 
  • Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero e. Zirocco Blue/ Caretino

På militaryholdet kæmper de for at få en medalje med hjem. Mens Storbritannien er stor-favoritter, er det svenske hold ikke helt uden kunnen. Her havde man nok forventet at se tidligere OL-sølvinder Sara Algotsson Ostholt med hesten Dynamite Jack på holdet, men en mindre skade hos hesten forhindrer desværre denne ekvipage i at starte i Paris. Derfor er der nu udtaget fire dygtige militaryryttere, der udgør det svenske OL-hold:

Militaryholdet, der skal repræsentere Sverige, består af:

  • Frida Andersén med Box Leo e. Jaguar Mail/ Quite Easy 
  • Louise Romeike med Caspian e. LB Crumble/ Heraldik
  • Sofia Sjöborg med Bryjamolga van het Marienshof Z e. Bamako de Muze/ Lord Z
  • Malin Asai med Golden Midnight e. Goldmine/ Maraton. 

Som skrevet, er der indtil videre kun udtaget to ud af fire af de ryttere, der skal repræsentere Sverige ved OL i dressur, men det er ikke to helt tilfældige ryttere. Det er nogle af Sveriges mest erfarne ryttere, der med sikkerhed nok skal gøre stor gavn på det svenske dressurhold med blandt andet en VM guldmedalje og gode, stabile resultater hele året. Efter stævnet i Aachen i næste uge, vil landstræner Bo Jenå udtage yderligere to ryttere til OL-truppen

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel, der venter med at vælge hest indtil 8. juli. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det foreløbige dressurhold, der skal repræsentere Sverige, består af:

  • Patrik Kittel, der venter med at vælge hest indtil 8. juli
  • Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD e. Danone I/ Welt Hit II. 
Copyright Ridehesten.com
Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

De olympiske ridesportsdiscipliner finder sted fra den 27. juli til 6. august ved Versailles-slottet udenfor Paris, og rytterne vil konkurrere om seks medaljer; hold og individuelt i hver af disciplinerne. 

Kilde: Tidningenridsport.se 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing