De tre, britiske OL-hold er klar

27-06-2024 09:53

Trine Askjær-Jørgensen

Som de næste i rækken har Storbritannien nu offentliggjort, hvilke ryttere og heste der skal repræsentere dem ved de olympiske lege i Paris senere på sommeren – og de er ikke kun klar til at melde deltagerne i én disciplin ud, men faktisk alle tre

Den nationale olympiske komité for Storbritanien og Nordirland med navnet British Olympic Association (BOA) har nu offentliggjort, hvilke tre hold der vil rejse til Frankring denne sommer og repræsentere Team GB (Great Britain) i ridesportsdisciplinerne ved OL i Paris 2024.

Holdet af fire, der repræsenterer dressur, består af en blanding af erfarne ryttere og unge talenter, med Carl Hester, der skal konkurrere ved sit syvende OL, mens hans protége Charlotte Dujardin har mulighed for at blive Storbritanniens mest vindende, kvindelige OL-deltager, skulle hun lykkes med at tage en af medaljerne i Paris. Den regerende, individuelle verdensmester fra 2022, Charlotte "Lottie" Fry, kommer til at samle mere erfaring ovenpå sin OL-deltagelse i Tokyo 2021, mens Becky Moody er OL-debutant.

Dressurholdet, der skal repræsentere Storbritannien, består af:

 • Charlotte Dujardin, 38, med 10-årige Imhotep e. Everdale/ Vivaldi
 • Charlotte Fry, 28, med 13-årige Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro
 • Carl Hester, 56, med 14-årige Fame e. Bordeaux/ Rhodium
 • Becky Moody, 44, med 10-årige Jagerbomb e. Dante Weltino/ Jazz

Storbritanniens militaryhold vil forsøge at forsvare deres olympiske titel fra Tokyo, for første gang siden 1972, og to medlemmer af det hold, Laura Collett og Tom McEwen, er blevet udtaget til firkløveret. Ros Canter, som var rejsende reserve for Tokyo 2020, håber på sin første OL-konkurrenceoptræden, ligesom den regerende verdensmester Yasmin Ingham fra Isle of Man.

Militaryholdet, der skal repræsentere Storbritannien, består af:

 • Rosalind Canter, 38, med 12-årige Lordships Graffalo e. Birkhof’s Grafenstolz/ Rock King
 • Laura Collett, 34, med 14-årige London e. Landos/ Quinar
 • Yasmin Ingham, 27, med 13-årige Banzai du Loir e. Nouma D’Auzay/ Livarot
 • Tom McEwen, 33, med 13-årige JL Dublin e. Diarado/ Cantano
Copyright Ridehesten.com
Scott Brash og Hello Jefferson. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Paris 2024 bliver det femte OL for den regerende, individuelle OL-vinder, Ben Maher, og han får selskab af Tokyo 2020-deltagerne Scott Brash og Harry Charles. Debutanten i gruppen er Joe Stockdale, hvis far Tim repræsenterede Team GB i Beijing i 2008.

Springholdet, der skal repræsentere Storbritannien, består af:

 • Scott Brash, 38, med 15-årige Hello Jefferson e. Cooper van de Heffinck/ Irco Mena
 • Harry Charles, 24, med 15-årige Romeo e. Contact van de Heffink/ Orlando
 • Ben Maher, 41, med 10-årige Point Break e. Action-Breaker/ Baloubet du Rouet
 • Joseph Stockdale, 24, med 13-årige Cacharel e. Cachas/ Quinar

– Et stort tillykke til alle de atleter, hestepassere og -ejere, der i dag er blevet udtaget til at rejse til Paris for at repræsentere Team GB, udtaler Storbritanniens Chef de Mission, Mark England, og fortsætter: – Der er en utrolig mængde erfaring på tværs af alle tre discipliner, med nogle atleter, der skal konkurrere i deres fjerde, femte og syvende olympiske lege denne sommer, hvilket uden tvivl vil sætte dem i en god position i Paris. Jeg ser frem til at se dem konkurrere ved det historiske Château de Versailles om en måned.

Helen Nicholls, holdleder for ridesport, tilføjer: –Jeg er utrolig stolt af de 12 atletkombinationer og deres entourage, der skal rejse til Paris på tværs af de tre ridediscipliner. Vi har en spændende balance af erfaring, talent og potentiale, og vi går til legene i en stærk position og med medaljeambitioner. De mange timers forberedelse, enorme ofre og totale dedikation vil nu blive sat på den ultimative prøve. Holdene bag atleterne – både hest og menneske – har vendt hver en sten i deres bestræbelser på at støtte dem til deres allerbedste præstationer.

Judy Harvey, BD International Director, supplerer med: – Jeg er begejstret over, at vi stiller med det stærkeste dressurhold, vi nogensinde har sendt til et OL; styrken, dybden og erfaringen af alle fire kombinationer giver os meget at være håbefulde for. Tillykke til alle rytterne, der har kæmpet fantastisk med målet om at levere toppræstationer i Paris. Vi ser frem til at heppe på rytterne og deres teams, og jeg håber, at I alle vil slutte jer til mig i at vise jeres støtte hjemmefra og fra Paris.

De olympiske ridesportsdiscipliner finder sted fra den 27. juli til 6. august ved Versailles-slottet udenfor Paris, og rytterne vil konkurrere om seks medaljer; hold og individuelt i hver af disciplinerne.

Kilde: British Dressage

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing