Voldsomt vejr under Nations Cup

08-07-2019 16:00

Da de danske springryttere i går var til start i Nations-springningen i finske Järvenpää, udviklede vejret sig så slemt, at anden runde i første omgang udskydes og senere hen aflyses 

Copyright Ridehesten.com
De danske ryttere til præmieoverrækkelse indendørs. Foto: Privat

De seneste par dage har en håndfuld danske springryttere været til start ved det internationale stævne i finske Järvenpää, hvor det er blevet til flere flotte individuelle placeringer, som man kan læse mere om HER og HER

I går var det danske Nations Cup-hold bestående af Stine Cassøe Jakobsen, Martin Mose Knudsen, Maria Hjort Frederiksen og Gitte Dahl til start i CSIO2* 160 cm, hvor de red en flot andenplads hjem, dog ikke uden udfordringer. Det var en teknisk svær bane, og ingen ryttere kom fejlfrit gennem banen, ej heller det vindende hold fra Italien, som samlede fire fejl sammen på tidsfejl. De danske ryttere havde hver en bom, samt enkelte tidsfejl, og de havde derfor glædet sig til at ride anden runde - det blev dog aldrig en mulighed.

- Vi havde egentlig alle nogle gode ture i går, men var alle uheldige i første runde og fik en let berøring på en bom som faldt ned, fortæller Stine Cassøe på vej hjem fra den 30 timers lange rejse fra Finland og fortætter - vi ville derfor virkelig gerne have redet anden runde, for vi havde en fornemmelse af at vi kunne  gøre det endnu bedre. 

Mens at første runde blev redet i godt ridevejr, som Stine selv beskriver som 18 grader og solskin, ændrede vejret sig drastisk og det blev derfor umuligt at gennemføre anden runde. 

- I det at Maria (red. Maria Hjort) som var første mand, trak ud for at skulle opvarme, så åbnede himlen sig bare og det stod ned med vand. Alle red derfor indenfor igen, og konkurrencen blev ved med at blive udskudt mens det regnen stod ned i kaskader, blandet med en god omgang lyn og torden.  Efter 45 minutter med det voldsomme vejr, holdt det heldigvis op, men det var mere end banerne kunne tage. Arrangørene kæmpede forgæves med både at bruge slamsugere og grave huller, så vandet kunne komme væk. Til sidst blev Stewards og Chef d'Equipes enige om at nations cuppen blev afgjort på grundlag af første runde, da ingen ville risikere skader på hestene ved at prøve og ride anden runde, fortæller Stine. 

Copyright Ridehesten.com
Sådan så opvarmningen ud efter regnvejret

Trods den uheldige afslutning har det i følge Stine Cassøe været en rigtig godt stævne, hvor arrangørene havde gjort rigtig meget ud af det. Specielt én ting gjorde dog indtryk - publikum.

- Der var fyldt op med publikum under springklasserne, hvor der i går var omkring 2500 mennesker for at se Nations Cuppen. Selv under præmieoverrækkelsen som først blev afholdt en del tid efter at første runde blev afsluttet, var opbakningen stor fortæller Stine til slut.

Se hvor meget vand der var på banen i videoen herunder.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen