Kamp om førstepladsen i Walber Cup

17-06-2024 14:34

Trods store mængder regn blev det til et succesfuldt og hyggeligt landsstævne i springning i Næstved Sportsrideklub denne weekend. Stævnet var foruden flere udfordrende MB- og MA-klasser også vært for den tredje afdeling af Walber Cup

Maria Hjorth Frederiksen og Dublé. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næstved Sportsrideklub var i den forgangne weekend vært for et landsstævne i springning, hvor der alle tre dage var en stor flok ryttere til start. Derudover udgjorde stævnet også den tredje afdeling af den populære Walber Cup-turnering, der endeligt afvikles med en finale i september.

Til stævnet var der klasser lige fra LB* til MA2**, hvilket derfor gav plads til ryttere på flere forskellige niveauer.

Fredag aften red de første ryttere på banen i landsstævneklasserne, og her blev det blandt andet til en sejr for Maria Hjorth Frederiksen og Dublé e. Diamant de Semilly/ Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen) i MA1*, da parret som den eneste ekvipage klarede sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen i klassen med forhindringer på 135 cm.

Placeret som nr. 2 og 3 i klassen blev hhv. Karoline Sloth Kjær på Joris e. Grand Pilot og Silje Frederikke Kristoffersen på Casper Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Kannan (opdr. Stutteri Ask).

Lørdagens klasser blev desværre udfordret af de massive regnmængder, der kom i løbet af dagen. Det lykkedes dog alligevel at gennemføre alle klasser.

I MA1*-klassen lykkedes det Ulrich Gaarslev og Merlijn-Yt e. Eldorado van de Zeshoek/ Lancelot at ride sejren hjem med to fejlfrie runder. På andenpladsen fulgte Silje Frederikke Kristoffersen  Actionbreak e. Action-Breaker/ Baloubet du Rouet, som til trods for otte fejl sikrede sig en placering med en lynhurtig tid.

I lørdagens sidste klasse, MA2**, blev det atter til en sejr for Maria Hjorth Frederiksen og Dublé, der denne gang i en 140 cm-klasse sejrede med to fejlfrie runder.

Maria Hjorth Frederiksen og Duble sejrede både i fredagens MA1* og i lørdagens MA2**. Foto: Privat

Om de to første stævnedage fortæller medarrangør Tina Madsen

– Vejret viste sig fredag fra sin bedste side, og de 218 starter gav masser af stemning og dejligt liv hos Næstved Sportsrideklub. Der var mange flotte runder, hvor vinderne blev belønnet med fine ærespræmier, som klubben havde fået i hus med hjælp fra gavmilde sponsorer. Lørdag startede også med godt vejr, dog besluttede vejrguderne sig for at hjælpe rigtig meget med at vande bane. Trods meget regn på kort tid klarede banen det i fin stil, og dagen sluttede med MA2** i solskinsvejr.

Stævnet emmede af god og hyggelig stemning blandt både tilskuere og ryttere. Foto: Den Smukke Hut

På stævnets sidste dag sørgede Frida Munk Lassen også for at ride en sejr i hus på Vega Ask e. Big Star/ Larimar (opdr. Stutteri Ask) i MA1*-klassen. Det gjorde hun med to fejlfrie ridt og en hurtig tid, som lagde afstand til den øvrige del af feltet. Maria Hjorth Frederiksen og Zodiac D e. Zinedine B/ Diamant de Semilly lykkedes som den eneste anden rytter også at ride sig fejlfrit igennem den 135 cm høje klasse, hvilket dermed placerede dem som nr. 2 i klassen.

Søndag var derudover også dagen, hvor den tredje afdeling af Walber Cuppen blev afviklet. Syv hold var til start i turneringen, hvor der var to placeringer på spil. Banebygger John Nielsen havde sørget for en spændende bane, som både indeholdt en 3-kombination og en tripplebar. Der var dermed lagt op til en spændende afdeling af cuppen med syv stærke hold og flere særdeles rutinerede ekvipager.

Sejren i Walber Cuppen gik til holdet fra Østsjælland Rideklub, der bestod af Ulrich Gaarslev, Clara Hallundbæk og Nadia Siesbye Suhr. Alle ryttere på holdet klarede sig fejlfrit igennem banen, tilmed med flotte tider, hvilket dermed sikrede dem sejren i cuppen.

På andenpladsen fulgte holdet fra Fyens Rideklub, der bestod af Victoria Sophia Hjorth-Madsen, Jacob Theodor Schmidt, Karen Møller Rohde og Frida Munk Lassen. Holdet fik samlet fire fejl, hvilket blev afgørende for deres placering i cuppen, da de ellers havde flere ridt med lynhurtige tider.

– Det var en fornøjelse at se holdenes kamp førstepladsen, fortæller Tina Madsen om den spændende holdturnering.

Den næste afdeling af turneringen afvikles på Han Herred Hestesportsklub den 29. august til den 1. september.