Victoria i Team Danmarks Talentprogram

18-12-2014 16:58

Dressurrytter Victoria E. Vallentin er nu blandt de 53 udvalgte talenter på tværs af 19 sportsgrene, som Team Danmark satser på kan nå helt til tops på verdensplan 

Copyright Ridehesten.com
Victoria E. Vallentin.

Team Danmark lancerede i 2013 et nyt talentprogram, der skal fremtidssikre stærke danske præstationer på den internationale scene. De 53 udvalgte talenter vil få adgang til de dygtigste eksperter, som ellers kun står til rådighed for verdensklasseatleter.

Mange flotte resultater allerede
I 2013 blev Cathrine Dufour optaget i Team Danmarks Talentprogram. I januar 2014 kom Nanna Merrald ind i programmet, og nu er Victoria E. Vallentin også optaget i det spændende program.

Victoria er 17 år, og har været aktiv konkurrencerytter siden hun som ganske lille startede som ponyrytter i både spring og dressur. Hun har været på det danske dressurlandshold i alle sine ponyår, og er nu som juniorrytter stadig en del af landsholdet.

Victoria har foreløbig vundet følgende mesterskaber:
Bronze til Europamesterskab
6 x guld til Nordisk Mesterskab
5 x guld til DRF-mesterskaber
3 x championatsvinder

Selvom Victoria stadig er juniorrytter og en del af juniorlandsholdet, har hun i 2014 konkurreret både nationalt og internationalt i U25 Grand Prix-klasser. Victoria var bl.a. med til at repræsentere Danmark ved det store stævne i Aachen i juli måned.

Victoria kommer fra en ridefamilie
Victoria går i 2. g på handelsgymnasiet i Viby, under en Team Danmark ordning på 3 år. Hun træner ca. 5-6 timer hver dag, og har flere heste til rådighed. Victoria er vokset op i en ridefamilie, hvor faderen er uddannet berider, og driver dressurstalden “ Stald Vallentin “ ved Aarhus. Her deltager Victoria aktivt i alt arbejdet med hestene lige fra staldarbejde til træning og undervisning. Victoria er meget målrettet med sin ridning, og har store ambitioner om at kunne komme på seniorlandsholdet, og hun har rigtig god og fornuftig opbakning fra begge sine forældre.

Sjælden indføling og overblik
På hesten Select ECCO, som familien Kasprzak venligst har udlånt til hende, har hun i 2014 deltaget ved flere træningssamlinger med seniorlandstræner Rudolf Zeilinger.

- Victoria har et helt særligt talent for dressuren. Hun har en indføling og et overblik, som man sjældent finder hos så ung en rytter. Victoria er en meget behagelig rytter at arbejde med, og hun er lynhurtig til at forstå og omstille sig i forhold til svære input, fortæller landstræneren.

Potentiale til seniorlandsholdet
- I Dansk Ride Forbund ser vi i Victoria en meget ung rytter, som allerede viser, at hun har det der skal til. Hendes daglige “ set up “ er professionelt og meget ordentligt. Hendes konkurrencepsyke er uovertruffen og med en god sponsor i ryggen, tror vi på, at hun er en af de ryttere, som vi kommer til at se på seniorlandsholdet. Ved at indgå i Team Danmarks Talentprogram kan Victoria styrkes yderligere, og hun kan deraf drage gode erfaringer fra ligestillede talenter og fra Team Danmarks eksperter, udtaler Elite- og Talentchef Kimi Nielsen.

Udvikling af det sportslige talent
Team Danmarks Talentprogram blev startet i 2013, og fortsætter foreløbig frem til 2016. Talentprogrammet er sat i verden for at sikre, at Danmarks største talenter i en tidlig fase kan få den bedste rådgivning og vejledning. Sammen med det enkelte talent udarbejdes der en helhedsplan, som fokuserer på de sportslige, uddannelsesmæssige og personlige udviklingsmål. Talentprogrammet skal med andre ord være med til at give de optimale muligheder for at udvikle det sportslige talent.

Den bedste hjælp
Ambitionen med programmet er også at øge videndeling og erfaringsudveksling på tværs af sportsgrene og styrke en talentkultur, så Danmark også i de kommende år kan vinde medaljer ved internationale mesterskaber. Team Danmark stiller alle sine ekspertydelser til rådighed for de unge talenter, og vil i et tæt samarbejde med blandt andet Dansk Ride Forbund, trænere og de vigtige personer omkring talentet, hjælpe med at indfri de sportslige drømme og ambitioner.

De 53 talenter i Team Danmarks Talentprogram

Kilde: Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen