Jeg vil avle på Lygum's Zelina

28-05-2024 18:16

Danske Maria von Rosing, der er bosat i Frankrig, har købt andel i UVM-aspiranten Lygum's Zelina for at sikre sig avlsrettighederne

Copyright Ridehesten.com
Lygum’s Zelina og Christine Ropers, da de i 2022 vandt Blue Hors Dressurchampionat for 3-års. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-sølvmedaljehoppen Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack, der er opdrættet af og fortsat delvist ejet af Lygum Horses v/Henning og Tine Lygum Jensen, startede sin ridekarriere ved at vinde Blue Hors Dressurchampionat for 3-års med Christine Ropers i sadlen, hvor hoppen blev belønnet med bl.a. 10 for trav og 9,5 for galop.

Som 4-års blev Zelina med sin nye rytter Victoria Vallentin, som sammen med sin partner Jesper Bisgaard Nielsen havde købt halvpart i hoppen, nr. 2 i egnethedstesten med bl.a. 9,5 for trav og samlet 880 point. Det gav adgang til unghestechampionatet i Herning, hvor parret igen blev nr. 2, efter testrytter Daniel Bachmann Andersen gav hoppen 9,5 for ridelighed og 9,0 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Lygum's Zelina som nyslået sølvmedaljehoppe ved eliteskuet i august 2022. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Dermed beviste Zelina, at hun er blandt landets bedste 5-års, og hun er efter første UVM-udtagelse i sidste uge fortsat i bruttotruppen for det danske hold til UVM i dressur i Ermelo. Inden UVM-udtagelsen i Vallensbæk havde danske Maria von Rosing købt halvpart i hoppen med det formål at kunne avle på den via embryo transfer sideløbende med en sportskarriere.

Jeg så hende første gang, da hun som 3-års vandt Blue Hors-championatet, og dengang tænkte jeg, at hun ville være umulig at få fat på. I forbindelse med at jeg nu har en hest i ridning hos Victoria, snakkede jeg med Jesper om, at jeg er på udkig efter tophopper til avl, og sådan er det gået, at jeg nu har kørt part i Zelina, fortæller Maria fra Frankrig.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Zelina har tidligere fået et afkom ved embryo transfer, idet Tine og Henning Jensen, som avler på Zelinas mor og flere søstre, har en 2-års hoppe efter Revolution og Zelina.

Maria, der pt. har fire DV-avlshopper hjemme i Frankrig, planlægger med Zelina at tage æg ud via ICSI-metoden og i den sidste ende af processen lade en rugehoppe fuldføre jobbet som mor.

Det skal selvfølgelig tilpasses Zelinas sportslige karriere, der har høj prioritet, forsikrer Maria.

Hun har før haft to egne opdræt med i UVM-truppen, sølvmedaljehoppen Blaze von Rosing e. Revolution/ Blue Hors Zack og Rally von Rosing e. Revolution/ Tailormade Temptation. Sidstnævnte er efter guldmedaljehoppen Højgårdens Miss Unique e. Tailormade Temptation/Bernstein (opdr. Lene Drejer og Brian Jensen), som hun har ejet, men desværre mistede i en foling sidste år.

Copyright Ridehesten.com
Maria von Rosing, som i fremtiden vil avle med Lygum's Zelina. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing