Viborg Rideklub: "Din rideklub - med din hjælp"

15-01-2022 09:48

Christine Krogh Frausing
Skribent

Viborg Rideklub er certificeret i Bæredygtighed, Elevskole, Lærested og Sikkerhed under DRF, og med deres 388 medlemmer, og 24 elevheste, forsøger de til dagligt at skabe en tryg rideklub, hvor lysten til at lære at ride skal vokse. Klubben har gjort et par fine tiltag, så som "ponyfræsere" og voksenridning, for at gøre klubben et atteraktivt sted at være

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Viborg Rideklub er som mange andre klubber certificeret under DRF's nye ordning. Klubben er en af de større, og med deres 388 medlemmer, forsøger de at skabe et sted der skal give lysten til at lære mere. 

– At være certificeret under DRF svarer til at en virksomhed foretager kvalitetssikring af deres arbejde [Lone Svenstrup]

– Da vi er en selvejende forening er det rigtig vigtigt med de frivillige kræfter, og derfor er vores motto også "Din rideklub - med din hjælp". Det er budskabet vi forsøger at komme ud med til vores medlemmer, for at fastholde de frivillige, fortæller administrativ leder, Lone Svenstrup.

Viborg Rideklub er certificeret i Bæredygtighed, Elevskole, Lærested og Sikkerhed, og det afspejler klubben rigtig godt. 

– Vi forsøger at skabe tryghed i omgang med hestene, og sørger for at ridningen bliver en god oplevelse. Derudover har vi rigtig meget fokus på grundridning, for at forsøge at skabe dygtige nye talenter, fortæller Lone. 

Når klubben skal anskaffe sig nye elevponyer, bliver der kigget efter en der er god i hovedet, stabil, omgængelig, og så skal den gerne kunne basisøvelser, så også ryttere der har redet i en længere periode, kan lære af dem.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af de tiltag klubben har gjort for at gøres stedet et trygt sted at være, er at implementere de såkaldte "ponyfræsere" i elevskolen. Ponyfræsere er unge mennesker fra klubben, der brænder for at hjælpe nye ryttere. De hjælper blandt andet med at sadle op, med at trække nye elever, fortælle om udstyr, og hjælper på ridelejre.

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten.com/Britt Carlsen

Viborg Rideklub huser også voksenridning

Hos Viborg Rideklub er der ridning for alle, i alle aldre. Klubben råder i alt over 24 elevheste, der i alt udgør 62 elevhold om ugen. Elevhestene har en part, og så kommer de på fold, tilses af smed, dyrlæge, sadelmager osv. efter behov.

Et af de tiltag klubben har gjort sig for at trække nye medlemmer til, er blandt andet at tilbyde ridning for voksne over 40 år. Tiltaget er i samarbejde med DRF, og er en del af kampagnen om at få flere voksne i sadlen. Derudover holder rideklubben arrangementer i samarbejde med folkeskoler, men da der pt. er stor efterspørgsel på ridning i klubben, er der på nuværende tidspunkt ventelister.

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten.com/Britt Carlsen

– At være certificeret under DRF svarer til at en virksomhed foretager kvalitetssikring af deres arbejde. Vi mener at det er vigtigt at vise, at vi lever optil de krav DRF stiller til os som klub, og det gør vi ved at lade os certificere, fortæller Lone.

Det er muligt at se klubbens certificering på deres hjemmeside, og i stalden hvor der er bestilt skilt til at hænge i forhallen.

Info

Klubben er grundlagt d. 2/9-1927, og råder over 2 stk. 20*60 ridehaller og 1 stk. 16*32 ridehal. Derudover 3 udendørs dressurbaner og 2 udendørs springbaner. Folde, moderne stalde og gode tur muligheder i skov.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen