Rosenholm Rideklub: Lille klub med store drømme

22-12-2021 18:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Kom tættere på Rosenholm Rideklub der har stor succes med ridefysioterapi. Kommunen ønsker at bygge boliger i stedet for hestestalde. Derfor er klubben i fuld gang med at finde nye faciliteter, hvor de vil bygge et fritids- og ridecenter for alle 

Copyright Ridehesten.com
Ridefysioterapeut Maria Hass bruger ofte øvelser, som træner elevernes præcision, som eksempelvis at skulle putte en pind i et lille hul. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med sine 129 medlemmer er Rosenholm Rideklub i Syddjurs Kommune en af de små i klassen. Klubben består af en elevskole med 12 elevheste, plads til cirka 30 opstaldere og en særdeles populær afdeling med ridefysioterapi. 

– I ridefysioterapi handler det om hestens indvirkning på dig. Det styrker balance, koordination, giver stabilitet i din core og ro i sindet, siger Maria Hass. Hun er leder af ridefysioterapien og uddannet fysioterapeut og har siden taget en efteruddannelse i ridefysioterapi. Ridefysioterapi bruges til patienter med kroniske sygdomme, som eksempelvis sklerose, muskelsvindsygdomme og Parkinsons. 

Copyright Ridehesten.com
Elev Alex Madsen rider på Shanni. Han har gået til ridefysioterapi flere forskellige steder, siden han blev syg i 2008. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Foruden ridefysioterapien har rideklubben en velfungerende elevskole med særligt fokus på dressurridning. 

– Vi går op i et godt ridemiljø, hvor børn og voksne kan mødes og have aktivt fritidsliv sammen. Et godt ridemiljø handler om at lære børn og voksne om hestens røgt og pleje, sikker omgang med heste og selvfølgelig tilbyde rideundervisning på et højt fagligt niveau, siger Lone Larson, som er bestyrelsesmedlem i Rosenholm Rideklub. Hun går selv til ridning i klubben. 

Copyright Ridehesten.com
Elevryttere på tur fra Rosenholm Rideklub. Foto: Privat

Sådan sikrer vi kvaliteten 
I år har Dansk Ride Forbund opdateret deres certificeringsordning, som Rosenholm Rideklub længe har været en del af. DRF's certificeringsordning er en blåstempling af klubberne, hvor de skal leve op til nogle fastlagte krav indenfor sikkerhed, elevskole og bæredygtighed. Læs mere om det HER. 

– Vi er blevet re-certificeret i Sikkerhed og Elevskole, og så har vi opnået den nye Bæredygtighedscertificering. Ordningen hjælper os til at stå stærkere overfor vores medlemmer, kommende medlemmer og kommunen. Vi er stolte af at kunne leve op til kravene, og det er med til at sikre kvaliteten af den undervisning, som vi tilbyder vores medlemmer, siger Lone Larson. 

Copyright Ridehesten.com
Elevheste fra Rosenholm Rideklub. Foto: Privat

Vi mangler elevheste
Jyde, traver og shetlænder. Der er plads til alle hestetyper på Rosenholm, så længe de har det rigtige sind. For det er ikke verdens nemmeste job at være rideskolehest til ridefysioterapi. De skal både være rolige, stabile og overbærende med deres rytter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ligesom mange andre rideklubber så kæmper Rosenholm også med at finde egnede elevheste. Børn står på venteliste for at starte til ridning, men klubben må sige nej, fordi de ikke har heste og ponyer nok. 

Og så skal vi flytte
En anden udfordring er, at rideklubben i de kommende år skal flytte. Syddjurs Kommune har købt jorden, og et adresseskift er uundgåeligt.

– Vi er optimistiske og håber på, at kommunen vil hjælpe os med at finde nye egnede faciliteter. I den proces er det også målet forbedre vores bæredygtighedsprofil, hvis vi eksempelvis skal bygge ny stald eller ridehal. I løbet af det næste år skal vi have fundet et nyt sted at være, siger Lone Larson. 

Rosenholm Rideklub drømmer om at opbygge et nyt fritids- og ridecenter og blive et rekreativt område med ridning og ridefysioterapi. Et godt sted for alle hesteinteresserede. Måske bliver der endda råd til to ridehaller og en bedre staldbygning med store, lyse bokse til alle hestene. 

– Det er vores drøm, fortæller Lone Larson. 

Læs en portrætartikel om Rosenholm Rideklub i maj-udgaven af Ridehesten fra 2020. Hvis du har abonnement, kan du logge ind på vores e-magasin HER og finde artiklen. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner