Nye danske mestre i ponydressur

20-08-2023 19:57

Juliemaja Søndergaard

En dejlig dag i skønne omgivelser på Hovgaard Rideklub med finalerne i Agria DRF Mesterskab er veloverstået, og nye danske mestre er kåret 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sofia Rosenkilde med Cosmo Royale e. Cosmopolitan/Casino red en flot kür til 75,550% og endte med samlet 147,858% i alt. Dermed sikrede hun sig sejren og titlen som danmarksmester for kat. 1 ponyer 2023.

Lige i hælene var Anna Munkebo med Lyngdal’s Mira Puella e. Daugaardens Boombay/ CJ Chargon (opdr. Camilla Lyngdal og Nikolaj Knudsen), der med 147,574% sikrede sig en flot andenplads og sølvmedaljen. 

Laura Qvist med Der Kleine Lord e. Der Feine Lord AT, gjorde tæt løb op til Anna Munkebo. Laura og Der Kleine Lord red til samlet 147,283% og fik dermed en tredjeplads, de kunne også glæde sig over at have redet til klassens højeste procent i küren med hele 75,975%, og de sikrede dig bronzemedaljen. 

For kat. 2 ponyerne blev det Amalie Juliane Danvad Fredbøg med Spirit-Kick e. Clausholm Donatello/Attention (opdr. Anita Andersen) der snuppede 1. pladsen og titlen som danmarksmester, for andet år i træk. De red til en samlet procentscore på 147,757%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anden pladsen gik til Ingeborg Elizabeth Schou med FS Calimero e. FS Dior De Luxe/FS Challenger (opdr. Ferienhof Stücker). De sneg sig op på 145,054% i den samlede score og tog sølvet. 

Den tredjebedste ekvipage blandt kat. 2 ponyerne blev Elia Pons Martinsen med Lykkehøjs Wildfire Of Dornik e. Melli’s Dornik/Cupkeshof Winobert (opdr. Lykkehøj v. Helle og Jens Mouritsen). De red to flotte programmer og endte på 142,976% i den samlede score.

For kat. 3 ponyerne som gik i LA4 stilklasse, sikrede Steffani Victoria Dyrlund sig en overlegen sejr og dermed titlen som danmarksmester. Det gjorde hun sammen med den 26-årige pony Magic Manipu. De fik i alt redet til hele 149,401%.

Ind på andenpladsen red Leah Kjartan Søtrøm sig med Parcybedw The Distroyer e. Parvadean Double-U-Jay, de red til en samlet procentscore på 143,547%. I hælene havde de Amaia Hartvig Bruun Severinsen sammen med ponyen Meraviglioso Stallone V. e. Harvest Universal Soldier (OS)/Trefaes Sprog (opdr. Vicky Mathiesen). Amaia og Stallone fik redet sig til 141,532% i den samlede score. Dermed var de tre medaljer også afgjort i dette mesterskab. 

Lige fra morgen til aften red glade ponyryttere af banen, leverede pæn ridning og masser af ros til deres bedste ven.

Ridehestens fotograf har været til stede hele lørdag og søndag. Billederne vil være online på siden i starten af næste uge.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner