Verdensmesteren Dramatic i avlen

23-02-2010 07:06
Avl
Fiona Bigwoods og Anders Dahls VM-vinder fra Verden 2008, Dramatic, kommer på hingstestation i Tyskland for at stå til rådighed for europæiske hoppeejere
Copyright Ridehesten.com
Dramatic ses her i 2009 med Anders Dahl under den daglige træning i England. Nu flytter hingsten til Tyskland for at betjene hopper i bedækningssæsonen 2010 og vil blive trænet af OL-rytteren Emma Hindle (Foto: Ridehesten.com).

Fiona Bigwood og Anders Dahl, England, har oplevet en meget stor forespørgsel på deres hannoveranerhingst Dramatic e. Don Frederico/Weltmeyer, efter den i 2008 med Jana Freund i sadlen vandt Ungheste-VM for 6-års dressurheste i Verden, Tyskland, med bl.a. 9,6 i trav. - Når man har så talentfuld en ung hest, som man uddanner med henblik på Grand Prix dressur, så kan det være vanskeligt med fuld tillid at sende den til Tyskland for bedækningssæsonen, forklarer Anders Dahl. Fiona og Anders er landsholdsryttere for henholdsvis England og Danmark og de forventer, at Dramatic bliver den fremtidige tophest for én af dem, men de er endnu ikke blevet helt enige om, hvem der får lov at ride den snart 8-årige sorte hingst. De købte Dramatic som 2½ års på auktion ved hannoveranerhingstekåringen i Verden og lod ham gå 70-dages prøve, som han bestod med et fantastisk resultat med bl.a. 10 for ridelighed. De første år i Tyskland blev hingsten uddannet af Jane Freund og bedækkede på den hingstestation, hvor hun arbejdede. Dramatic er ud af en kendt tysk hoppestamme, som blandt andre givet hingsten His Highness. Dramatics mor er også mor til den kendte Celle-hingst Fürst Rousseau. Fiona og Anders har igennem mange år kendt den dygtige engelske landsholdsrytter, Emma Hindle, der bor i Tyskland og driver hingstestation med tophingste som bl.a. Diamond Hit og Lancet. - Da Emma viste interesse i Dramatic, ændrede sagen sig. Vi ved, hvor god en rytter hun er og at hun kan tage vare på hestens uddannelse i løbet af avlssæsonen. Derfor kommer Dramatic nu til Brookhouse Stud i Tyskland for at betjene Europas hopper. Fiona og Anders har planer om at fremstille Dramatic til Efterkåring i Dansk Varmblod i april måned.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen